Danielí steak s fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou videorecept
Veľmi rýchly recept na prípravu steakov z diviny, ktoré vhodne dopĺňajú fazuľové struky a nasladlá chuť brusníc.
Suroviny
(alebo jelenia) |
|
2 hlavičky |
|
|
|
|
|
|
|
(môžu byť aj mrazené) |
|
4 ks |
|
|
|
Na omáčku: | |
|
|
1-1,5 dcl |
|
|
|
1/4 kocky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Osobitne uvaríme v osolenej vode zemiaky v šupke a fazuľové struky. Struky odstavíme po 5 minútach a scedíme vodu. Po približne 8 minútach odstavíme a scedíme aj zemiaky, ktoré potom ošúpeme a nakrájame na približne 0,5 cm hrubé kolieska.
- 2
Kým sa zemiaky varia, osolíme a okoreníme sviečkovicu z oboch strán, priložíme rozmarín, polejeme olejom a necháme odležať.
- 3
Do väčšej panvice dáme olej, dobre rozohrejeme a porozkladáme kolieska zemiakov. Opečieme.
- 4
Do druhej rozohriatej panvice dáme brusnicový džem, necháme jemne roztopiť, pridáme maslo a podlejeme vínom a necháme variť, aby omáčka zhustla na konzistenciu, ktorá sa nám páči. Pridáme štipku soli, ak chceme, môžeme aj chilli.
- 5
Kým sa opekajú zemiaky a redukuje brusnicová omáčka, na rozohriatu grilovaciu panvicu dáme pár kvapiek olivového oleja, rozmarín, prekrojený cesnak na polovicu a vložíme sviečkovicu, ktorú grilujeme maximálne 3-4 minúty (záleží od hrúbky mäsa) z každej strany.
- 6
Hotové mäso vyberieme a zabalíme do alobalu, necháme odpočívať. Na panvicu do výpeku pridáme maslo, pretlačené 3 strúčiky cesnaku a vložíme do nej predvarené fazuľové struky, ktoré vo výpeku minútku orestujeme.
- 7
Opečené zemiaky vyložíme na papierový obrúsok, zbavíme sa tak prebytočného tuku.
- 8
Na hrubšie plátky nakrájanú sviečkovicu podávame s opečenými zemiakmi, fazuľovými strukmi a brusnicovou omáčkou.
Tiež sviečkovica:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Zatiaľ 0 komentáre