Cviklovo-banánové lievance pre deti fotorecept
Foto: katarinakatka02
Videla som viaceré recepty na takéto lievance, tak som chcela aj ja vyskúšať. Môžu ich aj detičky od 1,5 roka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g (vopred uvarená) |
|
1 ks stredný |
|
cca 4 PL |
|
cca 8 PL čerstvé hustejšie |
|
1/2 ČL (bio) |
|
1 ks (bio) |
|
na potretie panvice |
|
Postup
-
1
Použila som vopred uvarenú zamrazenú cviklu. Cviklu rozmrazíme na panvičke s trochou vody na kašu a necháme cca 10 min vychladnúť. Medzitým zmiešame všetky suroviny v miske, na koniec pridáme cviklu, rozmixujeme, aby vzniklo také lievancové cesto (hustejšie ako na palacinky).
-
2
Opekáme z oboch strán cca 15 min na slabom ohni (dávam pod panvičku aj platňu).
-
3
Pri opekaní sa mi trochu "sfúkli" keď som ich otáčala, ale chuť mali stále fajn. Vnútro je jemne vlhké. Podávame potreté napríklad popučeným banánom zmiešaným so strúhaným kokosom a s ovseným mliekom.
-
4
Keď ich budem robiť na budúce, asi by som pridala ešte trošku viac múky do cesta alebo dala menej mlieka.
Diskusia k receptu