Cviklovo-banánové lievance pre deti fotorecept
Videla som viaceré recepty na takéto lievance, tak som chcela aj ja vyskúšať. Môžu ich aj detičky od 1,5 roka.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
150 g (vopred uvarená) |
|
1 ks stredný |
|
cca 4 PL |
|
cca 8 PL čerstvé hustejšie |
|
1/2 ČL (bio) |
|
1 ks (bio) |
|
na potretie panvice |
|
Postup
-
1
Použila som vopred uvarenú zamrazenú cviklu. Cviklu rozmrazíme na panvičke s trochou vody na kašu a necháme cca 10 min vychladnúť. Medzitým zmiešame všetky suroviny v miske, na koniec pridáme cviklu, rozmixujeme, aby vzniklo také lievancové cesto (hustejšie ako na palacinky).
-
2
Opekáme z oboch strán cca 15 min na slabom ohni (dávam pod panvičku aj platňu).
-
3
Pri opekaní sa mi trochu "sfúkli" keď som ich otáčala, ale chuť mali stále fajn. Vnútro je jemne vlhké. Podávame potreté napríklad popučeným banánom zmiešaným so strúhaným kokosom a s ovseným mliekom.
-
4
Keď ich budem robiť na budúce, asi by som pridala ešte trošku viac múky do cesta alebo dala menej mlieka.
Diskusia k receptu