Lievance
Cviklovo-banánové lievance pre deti (fotorecept)
Autor receptu: katarinakatka02
Videla som viaceré recepty na takéto lievance, tak som chcela aj
ja vyskúšať. Môžu ich aj detičky od 1,5 roka.
8 porcií |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Použila som vopred uvarenú zamrazenú cviklu. Cviklu rozmrazíme na panvičke s trochou vody na kašu a necháme cca 10 min vychladnúť. Medzitým zmiešame všetky suroviny v miske, na koniec pridáme cviklu, rozmixujeme, aby vzniklo také lievancové cesto (hustejšie ako na palacinky).
- Opekáme z oboch strán cca 15 min na slabom ohni (dávam pod panvičku aj platňu).
- Pri opekaní sa mi trochu "sfúkli" keď som ich otáčala, ale chuť mali stále fajn. Vnútro je jemne vlhké. Podávame potreté napríklad popučeným banánom zmiešaným so strúhaným kokosom a s ovseným mliekom.
- Keď ich budem robiť na budúce, asi by som pridala ešte trošku viac múky do cesta alebo dala menej mlieka.