Cviklové jednohubky
Cviklové kvietky
Autor receptu: siuuu
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia.
15-20 porcií |
15 minút príprava |
45-60 minút na 185 °C |
Postup
- Tepelne upravenú červenú repu (ja ju pečiem v šupe zabelenú v alobale), vychladnutú a očistenú pokrájame na tenučké plátky (používam W-krájač). Poukladala som ich na papierovú utierku, aby som sčasti zvonku odsala prebytočnú šťavu.
- Z Nivy a Lučiny vymiešame vidličkou nátierku, ochutíme mletým korením.
- Na každý plátok červenej repy dáme do stredu po troche nátierky a pomocou prstov zospodu vytvoríme akoby kvietok.
- Vrch posypeme trochou strúhanej Nivy a lístkami čerstvého tymianu.