Cviklové jednohubky

Cviklové kvietky

Autor receptu: siuuu

Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia.

15-20
porcií
15 minút
príprava
45-60 minút
na 185 °C

Suroviny

Postup

  1. Tepelne upravenú červenú repu (ja ju pečiem v šupe zabelenú v alobale), vychladnutú a očistenú pokrájame na tenučké plátky (používam W-krájač). Poukladala som ich na papierovú utierku, aby som sčasti zvonku odsala prebytočnú šťavu.
  2. Z Nivy a Lučiny vymiešame vidličkou nátierku, ochutíme mletým korením.
  3. Na každý plátok červenej repy dáme do stredu po troche nátierky a pomocou prstov zospodu vytvoríme akoby kvietok.
  4. Vrch posypeme trochou strúhanej Nivy a lístkami čerstvého tymianu.