Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 22. júla 2014

Toto ľahké sezónne jedlo, ktoré majú v ponuke aj v mojej obľúbenej reštaurácii, som doma pripravila s malou obmenou - pridala som hrášok.

6
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2,5 dcl
2 ks
150 g
150 g
10 cm
4 PL
1 ČL
1,5 dcl
1 PL




Postup

  1. 1

    Šupky zbavenú cukinu postrúhame do misy na jemno, posolíme, prilejeme mlieko, priklepneme vajíčka a prisypeme toľko múky, aby sme dostali cesto palacinkovej konzistencie. Necháme ho asi 15 minút odpočinúť.

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatiaľ pripravíme plnku: Nadrobno nakrájaný pór opražíme na 1 PL oleja, pridáme červenú mletú papriku, huby, osolíme, chvíľu dusíme, pridáme hrášok, estragón a podľa potreby podlejeme trochou vody. Pred dokončením zalejeme smotanou, zbytočnú tekutinu necháme rýchlo odpariť a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Palacinky upečieme klasickým spôsobom

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    naplníme paprikášom

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    poskladáme a podávame teplé

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    dobrú chuť!

    Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

jozka2
a tak kusok klobasky nist,tu si domyslim,ale receptik je parade,mam rada plnene hubami na rozne sposoby.
elysa
ja si vystačím aj bez klobásky, tak ako to je, tak by som si pochutnala :)
jozka2
zaiste ani pre mna ten kusok klobasky tam nebude chybat,ale nemusime len pisat ako krasne to vyzera,musime kucharku trochu aj podpichnut,ze Kukulienka71, ty tomu rozumies.
safran
super nápad! cukinové palacinky, vždy vieš niečím prekvapiť :-)
neokukané, originálne :-)))
mariamka
ta cuketa moze dostat varechacskeho oskara, tolke vyuzitie!, @safran ma pravdu, tie palacinky vobec nevyzeraju cuketovo, a to je na nich pritazlive, prave som bola skontrolovat suroviny, huby zial cerstve uz nemam, vsetko som zavarila, ususila, spekulujem, cim ich nahradit, zeby kuracinou?? :)) @kukulienka , vydarene, pekne a verim, ze chutne, skratka tvoj vysoky "standard"
bozulka
Z cukín som robila už kadečo,dokonca aj knedlíky ku kapuste a pečenému mäsu /podľa Jany Štěpánkovej/,ale tento recept sa mi páči,môže byť aj bez mäsa aj bez hub.
gubics
Veľmi dobrý nápad. každý deň mám 2-3 cukiny na záhrade a už vymýšľam čo s nimi, aspoň si ma inšpirovala.
kukulienka71
@mariamka , máš pravdu, cuketujeme tu ostošesť:-) tie palacinky mi malá jedla len samé, sú vynikajúce aj tak;-), kuracina=správna voľba. Ďakujem za tvoj uznanlivý koment:-) @bozulka , aj ty si ma zaujala tými knedlíkmi:-), @stefik , ďakujem aj tebe:-)
anina6
veľmi pekný a verím, že aj chutný recept. cukety rastú veľmi rýchlo, rada si tvoje palacinky vyskúšam. díky za fajn receptík @kukulienka71.
mariamka
inak prave studujem tvoj recept, napln hotova, cesto odstate, ide sa na palacinky, aj ked to skor vidim na placky ;), dam vediet!
mariamka
tak som tu aj s hodnotenim, naozaj som z toho mala skor placky, neskoro citam, ze cuketu najemno :)) boli sice trosku hrubsie ale makucke, mozno to robila aj ta spaldova muka, co som dala,, robila som z pol /!/ cukety, 1 vajca, asi 2 dl mlieka, spaldova hladka celozrnna, vyslo mi 6 dost velkych palacinko-placiek, a ten paprikas, ci skor sote: kuracie prsia na cibulke ako zaklad /s hubovym korenim/, v zavere cuketa, hrasok, kysla smotana/, je to chutne a rychle, na moj vkus by tam pasoval kustik cesnaku a majoran, ale to len sila zvyku :) inak skvele jedlo a rychlovka, tie placky isli zaradom, dvaja z troch /treti nie je doma/ odkazuju "velmo dobree" a u nas je "velmo" viac nez "velmi" :D dakujem :)

kecemis
Propajam sa k @mariamke. Vcera som to pripravil. dokonca som zaniesol lepsiemu ja do prace a bolo malo. Vsetci jej kolegine chodili skusat a pytat recept. Nuz mozem ho poskytnut, ak mi to autorka dovoli. Vdaka za pobavenie a za dobre jedlo.
jozka2
kukulienka71,este som zabudla napisat,ze palacinky mas urcite veeelmi jemne a chutne vydno to z obrazku,ja pridavam potrete jablcko,vyskusam aj s cuketou
kukulienka71
@mariamka , to som velmo rada, že vám chutili:-))) pridala si peknú fotku ako dôkaz, že to bolo výborné papaníčko;-) normálne som teraz vyhladla! To strúhanie najemno je veľmi dôležité kvôli jemnosti cesta, inak to budú viac placky:-P @kecemis , ak sa nemýlim, toto je prvé pristavenie sa teba pri mojich receptoch a páči sa mi, čo si písal:-)) Povoľujem poskytnutie receptu aj iným osobám, ďakujem:-) @elixir , @jozka2 , ďakujem aj vám.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia