Cukinové palacinky plnené hubovo-hráškovým paprikášom fotorecept
Toto ľahké sezónne jedlo, ktoré majú v ponuke aj v mojej obľúbenej reštaurácii, som doma pripravila s malou obmenou - pridala som hrášok.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
2,5 dcl |
|
2 ks |
|
|
|
150 g |
|
150 g |
|
10 cm |
|
4 PL |
|
1 ČL |
|
|
|
1,5 dcl |
|
|
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Šupky zbavenú cukinu postrúhame do misy na jemno, posolíme, prilejeme mlieko, priklepneme vajíčka a prisypeme toľko múky, aby sme dostali cesto palacinkovej konzistencie. Necháme ho asi 15 minút odpočinúť.
-
2
Zatiaľ pripravíme plnku: Nadrobno nakrájaný pór opražíme na 1 PL oleja, pridáme červenú mletú papriku, huby, osolíme, chvíľu dusíme, pridáme hrášok, estragón a podľa potreby podlejeme trochou vody. Pred dokončením zalejeme smotanou, zbytočnú tekutinu necháme rýchlo odpariť a posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou
-
3
Palacinky upečieme klasickým spôsobom
-
4
naplníme paprikášom
-
5
poskladáme a podávame teplé
-
6
dobrú chuť!
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu