Cukinová čalamáda na štipľavo (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Zostala mi tuhá paprika zo zavárania uhoriek, tak som sa rozhodla urobiť čalamádu u nás netradične na štipľavo..

120 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pálivá paprika mi zostala zo zavárania uhoriek, ostatné som si nazbierala na záhrade...nie je toho tak veľa, ako minulý rok, ale aj za to ďakujem Bohu...
  2. všetko som postrúhala..papriku pokrájala a chilli papričky som nechala, tie uložím v celosti, to bude pre konzumenta bonus...
  3. pridala som 3 veľké listy zeleru, ktorý som pokrájala na drobno..všetko znovu premiešala...
  4. ..pripravila som si nálev: na 4 litre vody som dala 1 liter octu, 350g. cukru a 100g. soli...nálevom so zaliala čalamádu a nechala odpočívať 4 hod.naložila spolu aj s nálevom do pripravených pohárov..na dno každého pohára som dala 1 bobkový list,3zrná celé čierne korenie, 3 zrnká nové korenie...vložila som chilli papriky a poháre zatvorila..
  5. z tej dávky mi vyšlo 20 pohárov 3,5 dl. sterilizovala som ich na 80st. 20min. hotové poháre som uložila na policu v špajzi...