Cuketovo-mrkvová haruľa

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
Cuketovo-mrkvová haruľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 g
200 g
50 g
3 strúčiky
2 ks
1 PL
100 g
100 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mrkvu a zemiaky ošúpeme. Zemiaky nastrúhame do väčšej misy na hrubšom strúhadle, z cukety iba zelenú časť a mrkvu na jemnom strúhadle. Ochutíme soľou, korením, pridáme vajíčka, nastrúhaný cesnak, majorán, bezlepkovú múku a opraženú slaninu nakrájanú na malé kocky.

  2. 2

    Všetko dobre zmiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Cesto premiešame a ukladáme na rozohriatu panvicu s olejom polievkovou lyžicou. Na jednu placku treba 2 lyžice cesta, ktoré opekáme z oboch strán dozlatista.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu
Vďaka za inšpiráciu. Aj keď som všetko nahádzala len tak od oka a vyliala do zapekacej sklenenej misy, vyšlo to dobre a všetko sa pojedlo.

Pridaj komentár k receptu: