Cuketovo-mrkvová haruľa
Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mrkvu a zemiaky ošúpeme. Zemiaky nastrúhame do väčšej misy na hrubšom strúhadle, z cukety iba zelenú časť a mrkvu na jemnom strúhadle. Ochutíme soľou, korením, pridáme vajíčka, nastrúhaný cesnak, majorán, bezlepkovú múku a opraženú slaninu nakrájanú na malé kocky.
- 2
Všetko dobre zmiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Cesto premiešame a ukladáme na rozohriatu panvicu s olejom polievkovou lyžicou. Na jednu placku treba 2 lyžice cesta, ktoré opekáme z oboch strán dozlatista.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu