Cuketovo-mrkvová haruľa

Ľudovít Vargovčík
šéfkuchár hotela Divoká voda*** v Bratislave-Čunove, 8. decembra 2016
Cuketovo-mrkvová haruľa
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
10
porcií
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
500 g
200 g
50 g
3 strúčiky
2 ks
1 PL
100 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Mrkvu a zemiaky ošúpeme. Zemiaky nastrúhame do väčšej misy na hrubšom strúhadle, z cukety iba zelenú časť a mrkvu na jemnom strúhadle. Ochutíme soľou, korením, pridáme vajíčka, nastrúhaný cesnak, majorán, bezlepkovú múku a opraženú slaninu nakrájanú na malé kocky.

  2. 2

    Všetko dobre zmiešame. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Cesto premiešame a ukladáme na rozohriatu panvicu s olejom polievkovou lyžicou. Na jednu placku treba 2 lyžice cesta, ktoré opekáme z oboch strán dozlatista.

Diskusia k receptu

mayari
Vďaka za inšpiráciu. Aj keď som všetko nahádzala len tak od oka a vyliala do zapekacej sklenenej misy, vyšlo to dobre a všetko sa pojedlo.
bembo
Dnes som si túto pochúťku pripravil,aj veľmi pochutil.Zatiaľ najlepší recept na cukinové placky,čo som doteraz pripravil.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia