Cuketové špagety

Cuketové špagety carbonara

Autor receptu: redakcia

Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, ako sú zeleninové špagety.

4
porcie
20 minút
príprava
2 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cukety nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Slaninu nakrájame na kocky. Žĺtky a 30 g parmezánu rozmiešame v smotane.
  2. Vo veľkej panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich vyberieme a do panvice vlejeme olej a vysypeme kúsky slaniny. Opekáme ju dovtedy, kým nezačne púšťať tuk. Pridáme drvený cesnak a cuketové špagety, krátko restujeme asi 2 minúty.
  3. Panvicu zložíme z ohňa a vmiešame žĺtky s parmezánom rozšľahané v smotane.
  4. Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou a na tanieri posypeme zvyšným parmezánom, lístkami bazalky a píniovými orieškami.