Cuketové špagety
	        Cuketové špagety carbonara
	        Autor receptu: redakcia
	         
	        
	        Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, ako sú zeleninové špagety.
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	20 minút príprava  | 
				  	  
				  	2 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Cukety nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Slaninu nakrájame na kocky. Žĺtky a 30 g parmezánu rozmiešame v smotane.
 - Vo veľkej panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich vyberieme a do panvice vlejeme olej a vysypeme kúsky slaniny. Opekáme ju dovtedy, kým nezačne púšťať tuk. Pridáme drvený cesnak a cuketové špagety, krátko restujeme asi 2 minúty.
 - Panvicu zložíme z ohňa a vmiešame žĺtky s parmezánom rozšľahané v smotane.
 - Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou a na tanieri posypeme zvyšným parmezánom, lístkami bazalky
a píniovými orieškami.