Cuketové špagety
Cuketové špagety carbonara
Autor receptu: redakcia
Krehká, chrumkavá zelenina plná vitamínov a minerálov je tým úplne najlepším jedlom počas letných dní. Vyskúšajte ju nastrúhať do špirál a pripravte efektné superlahôdky, ako sú zeleninové špagety.
4 porcie |
20 minút príprava |
2 minút tepelná úprava |
Postup
- Cukety nastrúhame na dlhé špirály – špagety. Slaninu nakrájame na kocky. Žĺtky a 30 g parmezánu rozmiešame v smotane.
- Vo veľkej panvici nasucho opražíme píniové oriešky. Potom ich vyberieme a do panvice vlejeme olej a vysypeme kúsky slaniny. Opekáme ju dovtedy, kým nezačne púšťať tuk. Pridáme drvený cesnak a cuketové špagety, krátko restujeme asi 2 minúty.
- Panvicu zložíme z ohňa a vmiešame žĺtky s parmezánom rozšľahané v smotane.
- Ochutíme čerstvo zomletým čiernym korením a soľou a na tanieri posypeme zvyšným parmezánom, lístkami bazalky
a píniovými orieškami.