Cuketové rolky fotorecept

evusik - fotkaevusik, 30. marca 2012
Cuketové rolky (fotorecept)
Foto: evusik

Cuketu môžem vždy a na každý spôsob a tento je obvzlášť vydarený ....

2
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

1-2 ks
Paradajkový základ:
1 ks
3-4 strúčiky
  čerstvé
Mäsová plnka:
200 g
200 g
1 ks
200 g
1 l
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme paradajkový základ:

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    paradajky v konzerve narežeme na menšie kúsky, pridáme cesnak, bazalku, soľ a čierne mleté korenie. Pridáme čerstvé bylinky, ja som použila kmín ktorý mi krásne rastie na balkóne.

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    osmahneme na oleji, pridáme mäso a chvíľu opekáme

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    potom pridáme ryžu, zamiešame a podlejeme trochou vývaru. Na miernom ohni miešame až sa všetok vývar vstrebá do ryže znovu pridáme vývar. Takto po troche prilievame vývar a stále premiešavame. Výsledné "rizoto" má byť kašovité, lepkavé...

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cuketu si pomocou škrabky nakrájame na tenké pásiky

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    uložíme si ich na dosku tak, aby sa prekrývali, na začiatok dáme kôpku plnky a zrolujeme

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do pekáčika dáme paradajkový základ a naň poukladáme rolky, mne ostala plnka tak som ju ešte navŕšila na každú rolku

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a dáme piecť na 200°C cca 3O minút

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    na každú rolku dáme kúsok mozarely

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a dáme zapiecť

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    toto jedlo je výborné aj bez mäsa. Dá sa úplne vynechať alebo nahradiť tofu, alebo čím kto má rád :-)

    Cuketové rolky (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

danielas
Bezchybné!!!@evusik toto je výstavný kus :-)) Nádherné farebne a o chuti vôbec nepochybujem. U mňa päťhviezdičkový recept
ailuj82
Mňááám, cukina je v chladničke, určite urobím....
helca103
to musí byť dobré a lahodí to aj oku, veľmi pekne spracovaný a nafotený recept

pivonka
Efektné. ty to vieš tak nádherne naaranžovať a nafotiť.
marianna76
krásne.... najbližšie si kúpim cuketu .... sa teším na leto , keď bude v záhrade...
zdenka1009
Tak toto je fantastický rcp..,normálne nemôžem spustiť oči z PC,krásne spracovaný,nafotený...určite vyskúšam.:)
lyali
Perfektné. Ach, škoda že ich nemám na tanieri - bez ohľadu na túto nočnú hodinku :-) KK :-)
margaretka28
Fajnovučké,ked sa na to dívam,aj je to škoda pokaziť,ale keby som cítila tú vônu tak iste neodolám,úžasný recept,dakujem za inšpiráciu.
tatranka
@evusik tá úvodná fotografia hovorí za všetko.Krásne,farebné,lákavé,rovno na zahryznutie.Ukladám si tento tvoj recept.Hádam sa ním niekedy pochválim návšteve.
evusik
ďakujem všetkým za krásne komentáre.... teší ma, že sa vám môj receptík páči :-)
cica2
nádherný recept, ako všetky od teba :-)
evusik
@2010 chuť grilovanej cukety je fantastická, ja by som si za ňou ruky dolámala :-) už sa teším na grilovačky a na doma vypestovanú cuketu, to je celkom iný level ako z obchodu :-)
@cica2 ďakujem si milá :-)
sslavica
krásny receptík určite vyskúšam, už som si ho pridala do kuchárskej knihy.
používateľ nemá avatar
mdk
mdk
musím povedať, že vyzerá naozaj pekne, tak som ho robila, ale chuťovo ma sklamal. to mäso s ryžou po upečení bez chuti, radšej by som volila pikantnejšie ochutiť - ako na fašírku (cesnak, majorán, príp.chili) a cuketu by som asi vopred blanšírovala. Chuťovo ma presvedčili závitky od "Pusta".
Takže tento recept viac robiť nebudem, ale od Pusta isto, osvedčil sa.
evusik
@mdk čo sa týka tých chutí - cesnaku je dosť v rajčinovom základe, tá mäsová hmota je skôr ako náplň do plnenej papriky a nie ako fašírka. Neviem ako varíš ty, ale ja keď varím tak ochutnávam, keď sa mi zdá málo slané dosolím, ak málo pikantné tak pridám chilli a pod...... veď tak hádam varí každý! prečo si to pred dohotovením neochutnala?
ale na druhej strane, ešte nikto nevymyslel recept ktorý by chutil všetkým, takže ak ti nechutilo nič sa nedeje...
parisienne
ja som to dnes skusala a bolo to mnaaaaaamkove, pridala som len provensalske korenie a cmk k masu so sampionmi . Uzasna kombinacia paradajkovej omacky s ¨rizotom¨ s jemnou chutou masla,no proste bude patrit k nasim tom receptom :) Manzel mi dal za povinnost urobit zajtra druhu varku :). Dakujeme!!!!
parisienne
k tomu maslu, dala som ho na vrch a na to postruhany syr, manzel miluje chut masla s ryzou, trosku zvlastne ale chutovo to bolo top :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia