Foto: evusik
Cuketu môžem vždy a na každý spôsob a tento je obvzlášť vydarený ....
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
1-2 ks |
|
Paradajkový základ: | |
1 ks |
|
3-4 strúčiky |
|
|
|
|
|
|
|
čerstvé |
|
Mäsová plnka: | |
200 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
1 l |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme paradajkový základ:
-
2
paradajky v konzerve narežeme na menšie kúsky, pridáme cesnak, bazalku, soľ a čierne mleté korenie. Pridáme čerstvé bylinky, ja som použila kmín ktorý mi krásne rastie na balkóne.
-
3
Cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno
-
4
osmahneme na oleji, pridáme mäso a chvíľu opekáme
-
5
potom pridáme ryžu, zamiešame a podlejeme trochou vývaru. Na miernom ohni miešame až sa všetok vývar vstrebá do ryže znovu pridáme vývar. Takto po troche prilievame vývar a stále premiešavame. Výsledné "rizoto" má byť kašovité, lepkavé...
-
6
Cuketu si pomocou škrabky nakrájame na tenké pásiky
-
7
uložíme si ich na dosku tak, aby sa prekrývali, na začiatok dáme kôpku plnky a zrolujeme
-
8
Do pekáčika dáme paradajkový základ a naň poukladáme rolky, mne ostala plnka tak som ju ešte navŕšila na každú rolku
-
9
a dáme piecť na 200°C cca 3O minút
-
10
na každú rolku dáme kúsok mozarely
-
11
a dáme zapiecť
-
12
toto jedlo je výborné aj bez mäsa. Dá sa úplne vynechať alebo nahradiť tofu, alebo čím kto má rád :-)
varecha.pravda.sk/recepty/cukinove-rolky-rullini-di-zucch...
@cica2 ďakujem si milá :-)
Takže tento recept viac robiť nebudem, ale od Pusta isto, osvedčil sa.
ale na druhej strane, ešte nikto nevymyslel recept ktorý by chutil všetkým, takže ak ti nechutilo nič sa nedeje...