Cuketové rolky (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Cuketu môžem vždy a na každý spôsob a tento je obvzlášť vydarený ....
2 porcie |
40 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Najskôr si pripravíme paradajkový základ:
- paradajky v konzerve narežeme na menšie kúsky, pridáme cesnak, bazalku, soľ a čierne mleté korenie. Pridáme čerstvé bylinky, ja som použila kmín ktorý mi krásne rastie na balkóne.
- Cibuľu a šampiňóny nakrájame na drobno
- osmahneme na oleji, pridáme mäso a chvíľu opekáme
- potom pridáme ryžu, zamiešame a podlejeme trochou vývaru. Na miernom ohni miešame až sa všetok vývar vstrebá do ryže znovu pridáme vývar. Takto po troche prilievame vývar a stále premiešavame. Výsledné "rizoto" má byť kašovité, lepkavé...
- Cuketu si pomocou škrabky nakrájame na tenké pásiky
- uložíme si ich na dosku tak, aby sa prekrývali, na začiatok dáme kôpku plnky a zrolujeme
- Do pekáčika dáme paradajkový základ a naň poukladáme rolky, mne ostala plnka tak som ju ešte navŕšila na každú rolku
- a dáme piecť na 200°C cca 3O minút
- na každú rolku dáme kúsok mozarely
- a dáme zapiecť
- toto jedlo je výborné aj bez mäsa. Dá sa úplne vynechať alebo nahradiť tofu, alebo čím kto má rád :-)