Cuketové mafiny s prekvapením (fotorecept)
	        Autor receptu: adina1
	         
	        
	        Je veľa spôsobov, ako chutne pripraviť cuketu. Keďže patrí v zelenine medzi moje favoritky, stále z nej vymýšľam 
niečo nové... Včera ma napadlo toto.... A ešte aj s prekvapením v podobe zužitkovaného mäsa zo slepačej polievky :-)
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	60 minút príprava  | 
				  	  
				  	30 minút  na 180 °C  | 
Postup
- Cuketu, zemiaky a polovicu tvrdého syra nastrúhame na hrubom strúhadle. Pridáme celé vajcia, múku a koreniny - dochutíme podľa vlastnej chuti. 
 - Slaninu a cibuľu nakrájame na malé kocky a na bravčovej masti usmažíme do zlata. Pre "mäsachtivých" pridáme ako prekvapenie na drobno nakrájané mäso zo slepačej polievky /väčšinou prsia, ktoré u nás nikto nechce :-) / a podusíme. Zmes zmiešame s  pripraveným cestom. 
Dá sa urobiť aj diétnejšia verzia bez mäsa a slaninky - stačí dať viac cibule a dobre ju podusiť na slnečnicovom oleji. 
 - Formu na mafiny si dobre vymažeme bravčovou masťou a do takto pripravenej si lyžicou navrstvíme cuketové cesto. Z vyššie uvedeného množstva ingrediencií mi vyšlo akurát 12 mafinov na plech. 
 - Plech vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri 180 stupňoch cca 20 - 30 minút do zlatista. Posledných 5 minút môžeme plech preložiť na spodnú mriežku, aby sa nám mafinky aj zo spodnej časti pekne pripiekli. 
Podávame so zeleninovým šalátom, alebo smotanovo-cesnakovým dresingom napr. ako rýchlu večeru. 
Dobrú chuť !