Praženica s cuketou
Praženica s cuketou

Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

2010 - bez fotky2010, 18. septembra 2017
Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov
Foto: 2010

No cocozelle som nemohol nájsť - je to pásikovaná cukina od Neapola, tak som ju nahradil mladou cukinou záhradnou.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks mladá
2 - 3 ks
1 ks
4 strúčiky
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Na oleji si opražíme na drobnejšie nakrájanu ciubuľu, keď máme dáme olivový olej, však je to taliansky recept. Minútu dve pred koncom pridáme opražiť nakrájaný cesnak. Ja mám rád viac, plus čínsky je bez chuti, tak som dal 4 strúčiky.

  2. 2

    Mladú cukinu nakrájame po dĺžke na štvrtiny a potom na tak 1 cm plátky. Táto bola tak mäkká, že stačilo pár minút podusiť. Medzi tým si pripravíme vajíčka, dáme do nich 2 lyžice mlieka, vmiešame k cukine s cibuľou a cesnakom. Ochutíme soľou, korením. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Za málo peňazi výborný exotický recept cocozelle. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

hadik
Sú len dve skupiny dôchodcov a nemyslím si, že pre niektorú z nich by bol tento recept potrebný.

Prvá združená okolo Gizky Oňovej používa protézy a hlavne istý fixačný krém.

A tá druhá objavila túto (skoro) exotickú pochúťku:



kukulienka71
pre mňa lákavé. Cenovo a konzistenčne iste aj pre dôchodcov, inak pre všetkých milovníkov cukety, vrátane mňa.
1x zizazi
2010
Tu v televizii talian hovoril ako spomina na toto jedlo co jeho babka robila.Vyrastal som v Bratislave co nie je daleko od talianska, a u nas sa nikdy nekombinovala cukina s vajickom.Na to bol karfiol ci huby alebo leco. Skusal som prvy krat a budem robit.
atulienka
Ani ja som nekombinovala cuketu s vajíčkami, ale vyskúšam, a keďže mám cuketu veľmi rada, iste mi bude chutiť. Ďakujem za recept.
zizazi
vyskúšam, takto som ešte cuketku nerobila. Určite to bude mňamka, vdaka
ziegelfeld1968
Redakcia, neviem prečo ste vymazali moju poslednú vetu. Vám nevadí drzý, dôchodcov urážajúci komentár nejakého sopliaka? Akým právom si tento zasran berie do huby pani Oňovú? Kritériám vášho hodnotenia príspevkov, nerozumiem.Asi ste sa v redakcii dobre na tom príspevku nejakého hadíka dobre pobavili, je to fakt vtipné ukázať fotku bezzubého pána s nadpisom Rentner, čiže dôchodca.
alena45
na večeru si takto cukinu bežne pripravujem, najradšej ju jem priamo z panvice. Namiesto oleja niekedy dám na pásiky nakrájanú slaninku.
deria
je mi ľúto, ale ten názov, že pre dôchodcov som asi nepochopila...tiež to, že čo je na tom exotické...ale často robím obyčajnú praženicu na cibuľke s cuketou...a je výborná