Praženica s cuketou

Cuketa Cocozelle - exotický recept pre dôchodcov

Autor receptu: 2010

No cocozelle som nemohol nájsť - je to pásikovaná cukina od Neapola, tak som ju nahradil mladou cukinou záhradnou.

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Na oleji si opražíme na drobnejšie nakrájanu ciubuľu, keď máme dáme olivový olej, však je to taliansky recept. Minútu dve pred koncom pridáme opražiť nakrájaný cesnak. Ja mám rád viac, plus čínsky je bez chuti, tak som dal 4 strúčiky.
  2. Mladú cukinu nakrájame po dĺžke na štvrtiny a potom na tak 1 cm plátky. Táto bola tak mäkká, že stačilo pár minút podusiť. Medzi tým si pripravíme vajíčka, dáme do nich 2 lyžice mlieka, vmiešame k cukine s cibuľou a cesnakom. Ochutíme soľou, korením. Nakoniec pridáme na drobno nakrájanú jarnú cibuľku. Za málo peňazi výborný exotický recept cocozelle. Dobrú chuť.