Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake

Pečený čučoriedkový cheesecake

frommykitchendotcom - bez fotkyfrommykitchendotcom, 10. októbra 2022
45 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
200 g (bez krému)
90 g
Náplň:
500 g
250 g ((Lučina, philadelphia...)
100 ml
200 g čerstvé
3 ks
120 g
 trocha
Ganache:
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si formu s priemerom 24 cm, ktorej dno obložíme papierom. Sušienky (bez krému) rozdrvíme v sekáčiku, pridáme roztopené maslo a hmotu rovnomerne natlačíme do formy. Dáme ju do chladu, kým pripravíme krém.

  2. 2

    Čučoriedky dáme do hrnca na platňu s 1 PL vody a chvíľu varíme. Následne rozmixujeme ponorným mixérom. Ak použijeme zamrazené, tak vodu nepridávame. Môžete použiť aj 100 g černíc a 100 g čučoriedok, tiež chutí fantasticky.

  3. 3

    V hlbšej miske dobre vymiešame tvaroh, krémový syr a práškový cukor. Prilejeme smotanu, vanilkový extrakt a vajcia (tie prv rozhabarkujeme vidličkou v malej miske). Miešame mixérom pri nižších otáčkach, kým nedostaneme hladký krém. Nakoniec ešte pridáme čučoriedkové pyré. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť na 160 °C na 45-50 minút. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a polejeme ho ganache.

  4. 4

    Ganache: Na miernom ohni necháme zohriať smotanu, v nej následne za stáleho miešania roztopíme nalámanú čokoládu a nalejeme na cheesecake.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia