Pečený čučoriedkový cheesecake
Foto: frommykitchendotcom
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
200 g (bez krému) |
|
90 g |
|
Náplň: | |
500 g |
|
250 g ((Lučina, philadelphia...) |
|
100 ml |
|
200 g čerstvé |
|
3 ks |
|
120 g |
|
trocha |
|
Ganache: | |
100 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si formu s priemerom 24 cm, ktorej dno obložíme papierom. Sušienky (bez krému) rozdrvíme v sekáčiku, pridáme roztopené maslo a hmotu rovnomerne natlačíme do formy. Dáme ju do chladu, kým pripravíme krém.
- 2
Čučoriedky dáme do hrnca na platňu s 1 PL vody a chvíľu varíme. Následne rozmixujeme ponorným mixérom. Ak použijeme zamrazené, tak vodu nepridávame. Môžete použiť aj 100 g černíc a 100 g čučoriedok, tiež chutí fantasticky.
- 3
V hlbšej miske dobre vymiešame tvaroh, krémový syr a práškový cukor. Prilejeme smotanu, vanilkový extrakt a vajcia (tie prv rozhabarkujeme vidličkou v malej miske). Miešame mixérom pri nižších otáčkach, kým nedostaneme hladký krém. Nakoniec ešte pridáme čučoriedkové pyré. Náplň rovnomerne nanesieme na korpus a dáme piecť na 160 °C na 45-50 minút. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a polejeme ho ganache.
- 4
Ganache: Na miernom ohni necháme zohriať smotanu, v nej následne za stáleho miešania roztopíme nalámanú čokoládu a nalejeme na cheesecake.
Tiež Čučoriedkový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu