Čučoriedkový cheesecake
Čučoriedkový cheesecake (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduché a výborne pohostenie, ktorému sa nedá odolať. Oplatí
sa, dobrota...
12-15 porcií |
30-40 minút príprava |
10+40 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na korpus.
- Piškóty alebo sušienky pomelieme, pridáme trstinový cukor, rozpustené maslo, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Formu s priemerom 26 cm naplníme, popritláčame a vyvýšime boky. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a predpečieme 10 minút.
- Suroviny na plnku + kyslá smotana. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru dobre premiešame metličkou. Zapracujeme postupne po jednom vajíčka, primiešame Zlatý klas.
- Plnku vlejeme na predpečený sušienkový korpus.
- Naukladáme umyté čučoriedky vložíme do vyhriatej rúry mňa 180 stupňov a pečieme 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
- Vychladenú smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí nakrájame, ozdobíme čučoriedkami, podávame, dobrú chuť...