Čučoriedkový cheesecake

Čučoriedkový cheesecake (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Jednoduché a výborne pohostenie, ktorému sa nedá odolať. Oplatí sa, dobrota...

12-15
porcií
30-40 minút
príprava
10+40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na korpus.
  2. Piškóty alebo sušienky pomelieme, pridáme trstinový cukor, rozpustené maslo, dobre premiešame, aby sa všetko spojilo. Formu s priemerom 26 cm naplníme, popritláčame a vyvýšime boky. Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a predpečieme 10 minút.
  3. Suroviny na plnku + kyslá smotana. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú šťavu a kôru dobre premiešame metličkou. Zapracujeme postupne po jednom vajíčka, primiešame Zlatý klas.
  4. Plnku vlejeme na predpečený sušienkový korpus.
  5. Naukladáme umyté čučoriedky vložíme do vyhriatej rúry mňa 180 stupňov a pečieme 40 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť.
  6. Vychladenú smotanu na šľahanie so Smetafixom vyšľaháme do tuha a rovnomerne rozotrieme na vychladnutý cheesecake. Dáme do chladničky stuhnúť.
  7. Po stuhnutí nakrájame, ozdobíme čučoriedkami, podávame, dobrú chuť...