Čučoriedková torta
Foto: kristinatamas
Recept na čučoriedkovú tortu s nadýchaným korpusom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
80 ml horúca |
|
1 KL |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
Krém: | |
1 bal. (33 %) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1/2 konzervy |
|
Na ozdobenie: | |
125 g čerstvé |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajíčka rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme, aby vznikol tuhý, lesklý sneh.
- 2
Žĺtky vyšľaháme vo väčšej miske s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom pridáme horúcu vodu a napeníme žĺtky. Pridáme ešte 1 PL oleja a zamiešame.
- 3
Následne pridáme preosiatu múku spolu s kypriacim práškom a dôkladne zamiešame.
- 4
K tomuto cestu začneme po častiach pridávať vyšľahaný sneh. Zamiešavame ručne, nie mixérom, jemne, aby cesto ostalo nadýchané.
- 5
Cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie alebo vytretej tukom a múkou. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C približne na 15 minút.
- 6
Kým sa pečie korpus si pripravíme krém. Dobre vyšľaháme smotanu (33%), aby vznikla šľahačka.
- 7
Kyslú smotanu dáme do väčšej misky, pridáme k nej vanilkový cukor a zavárané čučoriedky. Dobre premiešame. K tomuto krému začneme pridávať šľahačku, taktiež po častiach. Šľahačku primiešavame opatrne.
- 8
Na vychladnutý korpus vrstvíme krém a následne ozdobíme čerstvými čučoriedkami. Ja som použila aj kokosové chipsy, nesolené kešu orechy a veľké biele Milka "lentilky". Fantázii sa medze nekladú :)
- 9
Nakoniec dáme tortu do chladničky minimálne na 3-4 hodinky, aby krém stuhol.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu