Čučoriedkovo-smotanová torta bez lepku
Foto: novalim
Chystáte niekomu oslavu a chcete hostí očariť vami upečenou tortou a ešte aj bez lepku? Máme pre vás jednoduché riešenie.
Vyskúšajte náš recept Zobraziť celý popisChystáte niekomu oslavu a chcete hostí očariť vami upečenou tortou a ešte aj bez lepku? Máme pre vás jednoduché riešenie.
Vyskúšajte náš recept na čučoriedkovo-smotanovú tortu bez lepku. Prekvapí vás jednoduchosť jej prípravy a lahodná
osviežujúca chuť. Piškótové cesto v kombinácii so smotanou a čučoriedkami nikdy nesklame. Tak sa pustite do pečenia a buďte
hviezdou každej párty.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 170-180 °C
Suroviny
Na korpus: | |
120 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
5 ks |
|
30 g |
|
60 g |
|
trochu |
|
Na plnku: | |
2 malé poháre |
|
3 ks |
|
1 balíček |
|
1 PL |
|
2 ČL |
|
1 PL |
|
Navrch: | |
200 ml |
|
Na ozdobu: | |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus na tortu. V mise vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do nadýchanej svetlej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a zamiešame. V druhej mise vyšľaháme bielky s kryštálovým cukrom na sneh. Potom obe zmesi jemne zmiešame. Napokon po častiach primiešavame gumenou varechou preosiatu múku. Hotové cesto vylejeme do tortovej formy s priemerom približne 20-22 cm a kartou rovnomerne rozotrieme. Pečieme na 170-180 stupňov cca 15-20 minút.
- 2
Na smotanový krém si spolu v miske metličkou rozmiešame všetku kyslú smotanu, vanilínový a kryštálový cukor do hladkej zmesi. Polovicu odoberieme a do druhej dobre zapracujeme kakaový prášok.
- 3
Upečený korpus vytiahneme z rúry a necháme úplne vychladnúť. Potom ho pozdĺžne prekrojíme na dve časti. Spodnú časť pokvapkáme rumom a poukladáme naň čučoriedky z kompótu. Môžeme poliať aj trochou kompótovej šťavy, takto korpus nasiakne vlhkosť a nebude suchý.
- 4
Teraz vylejeme smotanový krém bez kakaa a uhladíme. Na krém opatrne položíme druhú časť korpusu a jemne pritlačíme. Opäť pridáme čučoriedky z druhého kompótu aj s trochou šťavy a na to vylejeme kakaový krém. Uhladíme a dáme stuhnúť do chladničky aspoň na tri hodiny, ideálne cez noc. Pred podávaním celú tortu potrieme vyšľahanou smotanou a ozdobíme drobným ovocím.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu