Čučoriedková torta

Čučoriedková mousse torta

Autor receptu: theflyingbaker

Trošku náročnejší, ale stále zvládnuteľný recept. Výsledok určite ocení každý, kto ju ochutná.

10-14
porcií
80 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C a dve tortové formy s priemerom 20 cm vyložte papierom na pečenie.
  2. Korpusy: V mise vymiešajte vajcia s cukrom, soľou a vanilkou. Pridajte olej, potom múku a kakao. Rozdeľte cesto do pripravených foriem. Cesta bude pomenej, ale tak to má byť. Korpusy majú byť len tenučké.
  3. Pečte 10-12 minút v predhriatej rúre a po upečení nechajte úplne vychladnúť. Korpusy budú ploské, konzistenciou ako brownie - tak je to správne.
  4. Pripravte čučoriedkovú omáčku tak, že v hrnci si zmiešajte čučoriedky, cukor a citrónovú šťavu. Varíme, kým omáčka nezhustne. Rozmixujeme buď v mixéri na smoothie alebo tyčovým mixérom a necháme úplne vychladnúť.
  5. Mousse z bielej čokolády: Rozpustite bielu čokoládu s 145 g smotany vo vodnom kúpeli a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu. Želatínu namočte do studenej vody, nechajte 10 minút napučať a následne zohrejte, rozpustite. Želatínu pridajte do vychladnutej čokolády. Vlejte zmes do vyšľahanej smotany (200 g) a zmiešajte na penu.
  6. Na prvú vrstvu korpusu naneste bielu čokoládovú penu, zamrazte/ dajte do chladničky na 20-30 minút.
  7. Pripravte čučoriedkovú penu podobne a to tak, že opäť vo vode rozpustite napučanú želatínu, zmiešajte s čučoriedkovou omáčkou a šľahačkou.
  8. Pridajte druhú vrstvu korpusu, pokryte čučoriedkovou penou a dajte do chladničky na 4-6 hodín.
  9. Ozdobte šľahačkou, vanilkou a čerstvými čučoriedkami.
  10. Tip: Do formy si môžete vložiť po obvode acetátovú fóliu, aby ste potom tortu nemuseli vyrezávať a obruč sa vám ľahšie otvárala.