Karamelový dezert

Crème caramel

Autor receptu: redakcia

35–40 minút
na 130 °C

Suroviny

Postup

  1. Karamel: Zo 100 g cukru a 2 PL vody pripravíme karamel, ktorý lyžičkou vlejeme na dno ohňovzdorných misiek, ktorých boky sme vytreli maslom.
  2. Vajcia a žĺtky vymiešame s cukrom a semienkami vanilkového struku. Mlieko privedieme do bodu varu a postupne ho po troške a za stáleho miešania lejeme do vajíčkovej zmesi. Túto mliečnu vajíčkovú zmes potom nalejeme do misiek na stuhnutý karamel.
  3. Naplnené misky položíme na plech. Na plech nalejeme asi 2 cm teplej vody a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 130 stupňov asi na 35–40 minút (závisí od veľkosti misiek).
  4. Po upečení misky opatrne vyberieme z plechu a necháme vychladiť, ideálne cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanieriky. Môžeme podávať s karamelovou omáčkou.