Karamelový dezert
Crème caramel
Autor receptu: redakcia
Postup- Karamel: Zo 100 g cukru a 2 PL vody pripravíme karamel, ktorý lyžičkou vlejeme na dno ohňovzdorných misiek, ktorých boky sme vytreli maslom.
- Vajcia a žĺtky vymiešame s cukrom a semienkami vanilkového struku. Mlieko privedieme do bodu varu a postupne
ho po troške a za stáleho miešania lejeme do vajíčkovej zmesi. Túto mliečnu vajíčkovú zmes potom nalejeme do misiek na stuhnutý karamel.
- Naplnené misky položíme na plech. Na plech nalejeme asi 2 cm teplej vody a vložíme do vopred vyhriatej rúry na
130 stupňov asi na 35–40 minút (závisí od veľkosti misiek).
- Po upečení misky opatrne vyberieme z plechu a necháme vychladiť,
ideálne cez noc. Na druhý deň vyklopíme na tanieriky. Môžeme podávať s karamelovou omáčkou.
|