Consommé

Marek Brezina
šéfkuchár hotela DoubleTree by Hilton v Košiciach, 8. novembra 2012 6:10
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
ConsomméFoto: Pravda - Robert Hüttner
90 min
príprava
5 hod min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Do veľkého hrnca dáme studenú vodu, do ktorej vložíme kosti, rebrá a sliepku, pridáme koreniny a necháme zovrieť. Pridáme soľ a varíme asi hodinu. Potom pridáme 2/3 koreňovej a zvyšnej zeleniny.

  2. 2

    Pomaly varíme ďalšie 2–3 hodiny. Keď je vývar hotový, precedíme ho a vychladíme. Na mäsovom mlynčeku zomelieme zvyšnú zeleninu a hovädzie mäso. Do zmesi zamiešame bielky. Takto pripravenú zmes vlejeme do vychladeného vývaru a privedieme do varu. Občas premiešame. Ak treba, dosolíme.

  3. 3

    Consommé môžeme ešte povariť minimálne hodinu, ale aj viac. Nakoniec vývar precedíme a podávame. Takto pripravíme dokonale číry vývar prvotriednej kvality a výraznej chuti.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist