Čokoládovo-kokosový koláč

bejulienka - fotkabejulienka, 26. októbra 2011

Dá sa zjesť...podľa receptu na koláč nejde lekvár, ale ja som ho tam dala, ináč by bol veľmi suchý. Alebo..žeby sa len mne nevydaril? Zobraziť celý popisDá sa zjesť...podľa receptu na koláč nejde lekvár, ale ja som ho tam dala, ináč by bol veľmi suchý. Alebo..žeby sa len mne nevydaril? ...Práve preto som ho nazvala koláčom a nie zákuskom.Recept je z novín Kaufland.

60
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

400 g
500 g
1 ks
250 g
75 g
200 g
1 lyžica
6 lyžíc
8 ks
1 ks
1/2 flaštičky
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Do vodného kúpeľa alebo nad paru dáme roztopiť čokoládu a necháme vychladnúť, nie stuhnúť.

  2. 2

    Margaríny vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom, do toho potom pridáme po jednom vajcia a nakoniec striedavo mlieko s múkou, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok.

  3. 3

    Vymastíme, vymúčime plech. Z cesta si do misky odlejeme 1/3 a pridáme do nej kokos. Zamiešame.

    Čokoládovo-kokosový koláč - obrázok 3
  4. 4

    Do zvyšného cesta pridáme kakao a vychladenú čokoládu, vymiešame. Na plech vyleje 1/2 z čokoládového cesta, na to ukladáme kopčeky kokosového cesta a na to znovu vylejeme zvyšnú časť čokoládového cesta. Podľa potreby rozotrieme.

    Čokoládovo-kokosový koláč - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme asi 30min. na 170C. Keď koláč začne voňať, mal by byť upečený. Na vychladnutý nanesieme vrstvu lekváru-nešetríme a lekvár posypeme kokosom. Rezy som pokrájala na kocky a tie ešte prekrojila na trojuholníky. /pozn. na recepte som zmenila len to, že som pridala lekvár/

Diskusia k receptu

lia66
Fú, 400g margarínu a 250g cukru-no, trošku moc...ale čítam, že 8 vajec-tak to je taký pre viac hostí...je ho hodne?...inak vyzerá dobre!...a ja čokoládovo/kokosové môžem, aj s ríbezľovým lekvárom!!!...isto vyskúšam-ukladám!
malusa
Vynikajuci kolacik,ale je to cholesterova bomba, takze len pre niekoho:-(
lia66
Ešte ma tak napadlo-ako je sladký?...ak dosť, asi by som časť cukru vymenila za strúhanú mrkvu a ten margarín(časť)za poch.smotanu...každopádne dám vedieť, ako to dopadlo...naozaj sa mi páči táto kombinácia-takže určite pečiem, čo najskôr...ešte raz vďaka!
julica
Niečo podobné som piekla, tento je ale fakt strašne mastný - skoro pol kila margarínu, 200 g čokolády.
andys
Tiež som ho pozerala, ale odradilo ma množstvo tuku a vajec... Ale vyzerá výborne.
evanaaa
Myslím, že by sa dal upraviť podľa návrhov tu, ale možno by stačil aj z polovičnej dávky. Ináč, vypadá dobre aj na chuť.
dorisa
...ale vyzerá pekne, aj keď je to náročný koláčik na suroviny, ja by som tiež urobila z polovice.
bejulienka
podľa mňa z polovičnej by to bolo málo, je to zrejme preto tak, aby ste cesto mohli rozdeliť, aby ostalo na 3x. Aj spodok je cesto, aj stred je cesto, aj vrch je cesto. Ale skúste a uvidíte.
bejulienka
@andys , @julica , @lia , 3 dni som chodila okolo receptu, že to je veľa margarínu, veľa vajec. Ale nakoniec mi nedalo, lebo vyzeral výborne. Ale podľa mňa je sladký akurát..no mrkvu do koláča? To som ešte nepočula. To nevyskúšam. Ale smotana by nemusela byť zlá. Ja vždy prvýkrát robím podľa receptu. Až potom môžem porovnať s inou variantou. Na to, čo všetko tam ide, je pre mňa tento koláč suchý a preto som tam aj na prvýkrát pridala lekvár
bejulienka
Dievčence, a to, že to je cholesterová bomba a pod. , to vie len osoba, ktorá to pečie. Iní to nemusia vedieť. Či?....
julica
@bejulienka , mrkva v koláči je náhodou náramne dobrá vec, aj tu nájdeš veľa takých receptov. Odporúčam, ak nechceš potajomky zamorovať telá tvojich stravníkov :)
2010
Tu u nas sa mrkvovy bezne predava a takto vyzera z obchodu s vanilkou, a skoricou .



bejulienka
nechcela som sa s tou mrkvou nikoho dotknúť, len tá predstava sladký koláč so zeleninou, to mi nepasuje. Ale to je problém v mojej hlave. Keby som ho ochutnala a chutil by mi, určite by som ho spravila aj s mrkvou. @2010 aj dobre vyzerá na fotke!
lia66
Nikoho si sa nedotkla...ale treba skúsiť...ja osobne, keď sa mi zdá hodne tuku, alebo múky v recepte na koláč, tak ich vymením za strúhanú mrkvu-je to fantastické!...a aj ušetríš na kalorických bombách!...robím to tak dlho, nik sa nesťažoval, dokonca sa im zdajú tie koláče a torty chuťovo lepšie-mrkva im dá super chuť a šťavnatosť...aj cuketové koláče na sladko sú úžasné!...treba len skúsiť-netreba sa báť.
dorisa
@bejulienka , vyskúšaj, aj ja mám dva recepty na koláče s mrkvou...sú skvelé. Takisto som piekla asi dva cuketové a tiež z tekvice Hokaido. Mám ich na Vareche.
lia66
Tak, obmena sa pečie-ak sa podarí, dám ho na varechu!...držte palce.
lia66
Podaril sa-mňamkový, šťavnatý...pridávam!
evanaaa
Zo strúhanej mrkvy sa dajú robiť aj bonbóny,. V koláčoch sa využíva najmä preto, že je sladká, nevadí, že je to zelenina, aj iné sa dávajú do slad. koláčov, viď: Dorisa.
bejulienka
@lia som rada, že som potešila oči i žalúdok. Môj vôbec nebol šťavnatý. Vždy mávam cestá rozplývajúce sa v ústach, ale toto bolo husté. Škoda, že si ho neodskúšala presne podľa môjho receptu. BOla som zvedavá, či taký hustý bude mať aj niekto iný. Možno ho teda ešte raz skúsim s tou mrkvou, keď sa tak oblizujete.:)
babkamt
2010,nehodila by si rozpis na mrkvovú tortu na Varechu?
chanelia
Prave som ho upiekla. Nato kolko masla a vajec tam ide je to nic moc suchy kolac. Idem ho este namocit do cokolady aby sa dal jest. Zly recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia