Čokoládové buchtičky plnené marcipánom - Hot cross buns fotorecept
Stalo sa to u nás už tradíciou, že na Veľkú noc sa u nás okrem veľkonočného barančeka pečú aj tieto buchtičky. Tento rok som Zobraziť celý popisStalo sa to u nás už tradíciou, že na Veľkú noc sa u nás okrem veľkonočného barančeka pečú aj tieto buchtičky. Tento rok som trochu zmenila tradičný recept. Namiesto cukru som použila med a buchtičky som naplnila marcipánom.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 3 šálky |
|
| 2 PL |
|
| 1/4 šálky |
|
| 1/4 šálky |
|
| 1 KL |
|
| 1 PL |
|
| 3 PL |
|
| 60 g |
|
| 400 ml |
|
| Marcipán: | |
| 300 g |
|
| 300 g |
|
| z 1/2 citróna |
|
| z 1/2 citróna |
|
| 1 ks |
|
| Na polevu: | |
| 1/3 šálky |
|
| 1/4 šálky |
|
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| 2 PL |
|
| 100 ml |
|
Postup
-
1
Do misky som si pripravila muku, kakao, cokoladove kusky (ciapocky), brusnice, sol a drozdie. Vo vlaznom mlieku som rozopustila maslo a med.
-
2
Za staleho miesania som do muky priliala mlieko s maslom a medom. Mixerom som z toho vymiesala jemne cesto. Cesto som dala na teple miesto na hodinu vykysnut.
-
3
Vykysnute cesto som dala na dosku a rozdelila som ho na 12 kuskov.
-
4
Marcipan som mala pripraveny uz davnejsie. V mraznicke vydrzi aj par mesiacov. Z mnozstva na jeho pripravu, ktore uvadzam v rubrike surovin, som pouzila asi 1/4. Pripravila som si 12 kuskov marcipanu velkosti mensieho orecha.
-
5
Pokrajane kusky cesta som premiesila. Do stredu cesta som dala marcipan a cesto som spojila.
-
6
Buchticky som ulozila na plech.
-
7
Zmiesala som muku, vodu a med na hladku pastu. Pasta nesmie byt velmi riedka, ale ani husta. Jej konzistencia musi byt taka, aby sa dala lahko vytlacit.
-
8
Ked boli buchticky nakysnute nastriekala som na ne pastu v tvare kriza.
-
9
Buchticky som piekla vo vyhriatej rure 180 °C 45 minut.
-
10
Upecene buchticky som vybrala na mriezku a este teple som ich potrela s vodou zmiesanou s medom.
-
11
---









Diskusia k receptu