Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke

Vladimír Lokšík
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 26. októbra 2011
Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke
Foto: Pravda - Robert Hüttner
10
porcií
60 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 ks
1 kocka
 štipka
2 ks
100 g
250 g
200 g
100 g
50 g
50 g
200 ml
Malinová omáčka:
200 g
100 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor, rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a vykrojíme štvorce.

  2. 2

    Tvaroh vypracujeme s práškovým cukrom, hrozienkami a spolu s čokoládou dáme na štvorce z cesta a urobíme buchty. Poukladáme ich na plech tesne vedľa seba, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame ešte teplé, aby pri prekrojení vytekala rozpustená čokoláda.

  3. 3

    Malinová omáčka: Do vody pridáme maliny a cukor a varíme až kým nevznikne hustá omáčka. Omáčku prepasírujeme cez husté sitko, aby bola jemná. Môžeme ju podávať studenú aj teplú.

Diskusia k receptu

myalab
Krasne, fotka uplne profi. len skoda, ze uz koncia malinky...
3sandra3
to môže byť výborné...vyskúšam takú dvojitú plnku a tá malinová omáčka nemá chybu
sany11
perfektne naservirovane,krasne ozdobene,proste dokonale a urcite famozne chutia.
zuzula2
nooo tak to vyzera dokonale krasne a urcite to aj dokonale chuti... toto musim urcite niekedy skusit :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia