Tvarohovo– čokoládové buchty v malinovej omáčke
šéfkuchár hotela Diplomat v Rajeckých Tepliciach, 26. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
2 ks |
|
1 kocka |
|
štipka |
|
2 ks |
|
100 g |
|
250 g |
|
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
Malinová omáčka: | |
200 g |
|
100 ml |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Do malej časti vlažného mlieka rozdrobíme droždie, nasypeme cukor, rozmiešame, jemne zaprášime múkou iba na povrchu a na teplom mieste necháme vzniknúť kvások. V mise vypracujeme z múky, vajca, kvásku, citrónovej kôry a rozpusteného masla cesto. Necháme vykysnúť a zľahka rozvaľkáme a vykrojíme štvorce.
- 2
Tvaroh vypracujeme s práškovým cukrom, hrozienkami a spolu s čokoládou dáme na štvorce z cesta a urobíme buchty. Poukladáme ich na plech tesne vedľa seba, potrieme maslom a pečieme pri teplote 200 0C 20 až 25 minút. Podávame ešte teplé, aby pri prekrojení vytekala rozpustená čokoláda.
- 3
Malinová omáčka: Do vody pridáme maliny a cukor a varíme až kým nevznikne hustá omáčka. Omáčku prepasírujeme cez husté sitko, aby bola jemná. Môžeme ju podávať studenú aj teplú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu