Čokoládový koláč

Čokoládové brownies s malinovou zmrzlinou

Autor receptu: redakcia

Suroviny

Postup

  1. Rozohrejeme rúru na 180 °C. Formu na pečenie potrieme maslom a vysypeme múkou, alebo použijeme papier na pečenie. Vo vodnom kúpeli rozpustíme maslo spolu s 250 g čokolády. Miešame, kým sa úplne nerozpustí. Potom zmes dáme trochu vychladnúť.
  2. Do misky dáme vajíčka, cukor, vanilkový extrakt a mixujeme dopenista. Penu opatrne primiešame k rozpustenej čokoláde. Potom preosejeme múku a kakao a jemne vmiešame, kým sa masy nespoja. Na záver prisypeme polámané kúsky čokolády a jemne ich vmiešame do masy. Opatrne preložíme zmes do formy na pečenie a zarovnáme povrch. Pečieme približne 30 minút na 180 °C. Povrch brownies musí byť pevný a chrumkavý, kým vnútro by malo zostať vlhké. Pred krájaním brownies vyklopíme na mriežku a necháme vychladnúť.
  3. Malinová zmrzlina: Maliny zmiešame s cukrom a rozmixujeme. Smotanu vyšľaháme a opatrne do nej vmiešame maliny. Touto zmesou naplníme misku, ktorá je vhodná do mrazničky, a zmrzlinu dáme aspoň na 5 hodín mraziť.