Čokoládová torta

simi711 - bez fotkySimi711, 1. septembra 2018 18:07
Ďalšie recepty »

Čokoládová tortaFoto: simi711

Chutná jednoduchá torta

12
porcií
120 min
príprava
25 min
na 180 °C

Suroviny

9 ks
300 g
4 PL
6 PL
1 ks
3 PL
2 PL
300 g
Mascarpone plnka:
500 g
250 ml
200 g
Parížska plnka:
375 ml
225 g
60 g
Okrem toho:
1 ks
100 ml
100 ml
NOVINKA: Vychádza druhá kniha z Varecha.sk:
100 slaných a sladkých receptov

Postup prípravy

  1. 1

    Korpus: Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahať s kakaovou nátierkou s mätovou arómou - dá korpusu príjemnú chuť, olejom, vodou. Sneh sa zľahka zamieša s vyšľahanými žĺtkami, zľahka sa zamieša preosiata polohrubá múka 300 g zmiešaná s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme - na dno dáme papier na pečenie, priemer formy 26 cm pri 180 stupňoch C v predhriatej rúre cca 25 minút. Korpus sa môže piecť na 2 razy.

    Čokoládová torta - obrázok 1
  2. 2

    Parížsky krém: Do hrnca dáme na kúsky polámanú čokoládu, maslo a zalejeme šľahačkou a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a miešame kým sa nám všetky suroviny rozpustia , odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pred šľahaním chvíľu schladíme v chladničke. Vyšľaháme.

  3. 3

    Mascarpone krém: Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

  4. 4

    Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 časti. Prvú časť mierne pokropíme expresso čajom s rumovou príchuťou zmiešanou 1 : 1 s vodou ( 100 ml čaj : 100 ml voda), natrieme malinovým džemom bez zrniečok, natrieme mascarpone krémom. Rovnako pokračujeme aj s druhým plátom torty. Na vrch tretieho plátu dáme vyšľahaný parížsky krém alebo čokoládová. Na bok torty dáme parížsky krém. Vrch torty ozdobíme parížskym krémom

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist