Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta

simi711 - bez fotkysimi711, 1. septembra 2018
Čokoládová torta
Foto: simi711

Chutná jednoduchá torta

12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

9 ks
300 g
4 PL
6 PL
1 ks
3 PL
2 PL
300 g
Mascarpone plnka:
500 g
250 ml
200 g
Parížska plnka:
375 ml
225 g
60 g
Okrem toho:
1 ks
100 ml
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahať s kakaovou nátierkou s mätovou arómou - dá korpusu príjemnú chuť, olejom, vodou. Sneh sa zľahka zamieša s vyšľahanými žĺtkami, zľahka sa zamieša preosiata polohrubá múka 300 g zmiešaná s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme - na dno dáme papier na pečenie, priemer formy 26 cm pri 180 stupňoch C v predhriatej rúre cca 25 minút. Korpus sa môže piecť na 2 razy.

    Čokoládová torta - obrázok 1
  2. 2

    Parížsky krém: Do hrnca dáme na kúsky polámanú čokoládu, maslo a zalejeme šľahačkou a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a miešame kým sa nám všetky suroviny rozpustia , odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pred šľahaním chvíľu schladíme v chladničke. Vyšľaháme.

  3. 3

    Mascarpone krém: Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.

  4. 4

    Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 časti. Prvú časť mierne pokropíme expresso čajom s rumovou príchuťou zmiešanou 1 : 1 s vodou ( 100 ml čaj : 100 ml voda), natrieme malinovým džemom bez zrniečok, natrieme mascarpone krémom. Rovnako pokračujeme aj s druhým plátom torty. Na vrch tretieho plátu dáme vyšľahaný parížsky krém alebo čokoládová. Na bok torty dáme parížsky krém. Vrch torty ozdobíme parížskym krémom

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
Torta je veľmi pekne ozdobená . Píšeš v úvode, že je jednoduchá. No mne sa nezdá až taká jednoduchá. Nakoľko sú tam 2 plnky . Mala si čo robiť , aby si ju takto pekne spravila :-)
Musí byť výborná. Výzdoba prekrásna a pritom keď som sa zamyslela, tak fakt jednoduchá. Ale pre také šikovné pekárky ako si ty. Ukladám, keď bude nejaké výročie. Budem vďaka tebe originálna. Díky .
Oh, to je krásná torta! Až se mi srdce tetelí nad tou nádherou, ty jsi šikulka! Hluboce smekám. O chuti nepochybuji, bo čím více čokoláda, tím více chuti. Díky za recept - skvělé dílo!
Krásna torta. Nechám sa inšpirovať, čokoládové ľúbime :-)
Mohla by si však bližšie špecifikovať tú kakaovu nátierku s matovou príchuťou?

Pridaj komentár k receptu: