Čokoládová torta
Čokoládová torta
Autor receptu: simi711
Chutná jednoduchá torta
12 porcií |
120 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup- Korpus:
Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh.
Žĺtky vyšľahať s kakaovou nátierkou s mätovou arómou - dá korpusu príjemnú chuť, olejom, vodou. Sneh sa zľahka zamieša s vyšľahanými žĺtkami, zľahka sa zamieša preosiata polohrubá múka 300 g zmiešaná s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme - na dno dáme papier na pečenie, priemer formy 26 cm pri 180 stupňoch C v predhriatej rúre cca 25 minút.
Korpus sa môže piecť na 2 razy.
- Parížsky krém:
Do hrnca dáme na kúsky polámanú čokoládu, maslo a zalejeme šľahačkou a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a miešame kým sa nám všetky suroviny rozpustia , odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pred šľahaním chvíľu schladíme v chladničke. Vyšľaháme.
- Mascarpone krém:
Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.
- Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 časti. Prvú časť mierne pokropíme expresso čajom s rumovou príchuťou zmiešanou 1 : 1 s vodou ( 100 ml čaj : 100 ml voda), natrieme malinovým džemom bez zrniečok, natrieme mascarpone krémom. Rovnako pokračujeme aj s druhým plátom torty. Na vrch tretieho plátu dáme vyšľahaný parížsky krém alebo čokoládová. Na bok torty dáme parížsky krém. Vrch torty ozdobíme parížskym krémom
|