Čokoládová torta

Čokoládová torta

Autor receptu: simi711

Chutná jednoduchá torta

12
porcií
120 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Korpus: Bielky sa vyšľahajú za postupného pridávania cukru na tuhý sneh. Žĺtky vyšľahať s kakaovou nátierkou s mätovou arómou - dá korpusu príjemnú chuť, olejom, vodou. Sneh sa zľahka zamieša s vyšľahanými žĺtkami, zľahka sa zamieša preosiata polohrubá múka 300 g zmiešaná s kakaom a práškom do pečiva. Pečieme v okrúhlej forme - na dno dáme papier na pečenie, priemer formy 26 cm pri 180 stupňoch C v predhriatej rúre cca 25 minút. Korpus sa môže piecť na 2 razy.
  2. Parížsky krém: Do hrnca dáme na kúsky polámanú čokoládu, maslo a zalejeme šľahačkou a za stáleho miešania na miernom ohni privedieme do varu a miešame kým sa nám všetky suroviny rozpustia , odstavíme a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Pred šľahaním chvíľu schladíme v chladničke. Vyšľaháme.
  3. Mascarpone krém: Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vymiešame na tuhý krém.
  4. Vychladnutú tortu rozrežeme na 3 časti. Prvú časť mierne pokropíme expresso čajom s rumovou príchuťou zmiešanou 1 : 1 s vodou ( 100 ml čaj : 100 ml voda), natrieme malinovým džemom bez zrniečok, natrieme mascarpone krémom. Rovnako pokračujeme aj s druhým plátom torty. Na vrch tretieho plátu dáme vyšľahaný parížsky krém alebo čokoládová. Na bok torty dáme parížsky krém. Vrch torty ozdobíme parížskym krémom