Čokoládová torta s malinami
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
príprava
na 160 °C
Suroviny
Korpus: | |
6 ks |
|
120 g |
|
50 ml |
|
50 ml |
|
120 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
Čokoládový krém: | |
300 g |
|
250 g |
|
Čokoládová poleva: | |
150 g |
|
30 g |
|
Okrem toho: | |
200 g |
|
Postup
-
1
Korpus: Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme k nim vodu a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme do tuha, primiešame k nim žĺtkovú masu a už len jemne vmiešame múku s kakaom. Do vymastenej formy vlejeme čokoládovú hmotu na korpus a upečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút.
- 2
Čokoládový krém: Do teplej smotany na šľahanie dáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Odložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- 3
Korpus rozrežeme na tri časti. Spodnú natrieme krémom, do neho povtláčame celé mrazené maliny a zopakujeme na druhej časti rozrezaného korpusu. Tretiu časť korpusu dáme navrch a celú ju potrieme zvyšným krémom.
- 4
Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Polevou tortu polejeme a ozdobíme malinami.
Tiež Čokoládová torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu