Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s malinami

Tatiana Trebunová
cukrárka z Grand Hotel BELLEVUE**** v Hornom Smokovci, 8. apríla 2020
Čokoládová torta s malinami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
50 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
120 g
50 ml
50 ml
120 g
30 g
50 g
Čokoládový krém:
300 g
250 g
Čokoládová poleva:
150 g
30 g
Okrem toho:
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Korpus: Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme k nim vodu a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme do tuha, primiešame k nim žĺtkovú masu a už len jemne vmiešame múku s kakaom. Do vymastenej formy vlejeme čokoládovú hmotu na korpus a upečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút.

  2. 2

    Čokoládový krém: Do teplej smotany na šľahanie dáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Odložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.

  3. 3

    Korpus rozrežeme na tri časti. Spodnú natrieme krémom, do neho povtláčame celé mrazené maliny a zopakujeme na druhej časti rozrezaného korpusu. Tretiu časť korpusu dáme navrch a celú ju potrieme zvyšným krémom.

  4. 4

    Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Polevou tortu polejeme a ozdobíme malinami.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Ovocné, Dezerty, Na sladko, Torty, Veľkonočné špeciality, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Krásna, chutná, malinovočkoládová, čo viac si už asi priať - len to, aby sa mi objavil aspoň jeden kúsok predomnou :)))
Super torta , moja obľúbená kombinácia - čokoláda a maliny. Dakujem za recept. Odkladám si a vyskúšam.