Čokoládová torta
Čokoládová torta s malinami
Autor receptu: redakcia
50 minút príprava |
35-40 minút na 160 °C |
Postup- Korpus: Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme k nim
vodu a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme do tuha, primiešame k nim žĺtkovú masu a už len jemne vmiešame múku s kakaom. Do vymastenej formy
vlejeme čokoládovú hmotu na korpus a upečieme pri teplote 160 °C 35–40
minút.
- Čokoládový krém: Do teplej smotany na šľahanie dáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Odložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- Korpus rozrežeme na tri časti. Spodnú natrieme krémom, do neho povtláčame
celé mrazené maliny a zopakujeme na druhej časti rozrezaného korpusu. Tretiu časť korpusu dáme navrch a celú ju potrieme zvyšným krémom.
- Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Polevou tortu polejeme a ozdobíme malinami.
|