Čokoládová torta

Čokoládová torta s malinami

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava
35-40 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom dopenista. Pridáme k nim vodu a olej a vyšľaháme. Bielky vyšľaháme do tuha, primiešame k nim žĺtkovú masu a už len jemne vmiešame múku s kakaom. Do vymastenej formy vlejeme čokoládovú hmotu na korpus a upečieme pri teplote 160 °C 35–40 minút.
  2. Čokoládový krém: Do teplej smotany na šľahanie dáme nalámanú čokoládu a necháme ju rozpustiť. Odložíme do chladničky do druhého dňa. Na druhý deň vychladenú čokoládovú smotanu vyšľaháme dotuha.
  3. Korpus rozrežeme na tri časti. Spodnú natrieme krémom, do neho povtláčame celé mrazené maliny a zopakujeme na druhej časti rozrezaného korpusu. Tretiu časť korpusu dáme navrch a celú ju potrieme zvyšným krémom.
  4. Čokoládová poleva: Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s olejom. Polevou tortu polejeme a ozdobíme malinami.