Čokoládová torta
Čokoládová torta

Čokoládová torta s krémom z Nutelly videorecept

silvia16 - fotkasilvia16, 31. mája 2020

Na mojej ceste pečením som musela vyskúšať urobiť čokoládový koláč. Jasné, že som si vybrala slávny čokoládový koláč od Mary Berry všetko naraz. Zobraziť celý popisNa mojej ceste pečením som musela vyskúšať urobiť čokoládový koláč. Jasné, že som si vybrala slávny čokoládový koláč od Mary Berry všetko naraz. Všetko naraz recept je jednoduchý pre začiatočníkov a ako uvidíte v mojom videu, nemáte tu čo pokaziť. Torta je proste úžasná. Podľa mojej chuti som chcela čokoládový krém, ale niečo jednoduché. Šľahačkový krém je dosť jednoduchý, ale musíte si kúpiť smotanu/šľahačku s veľkým obsahom tuku (toto je tajomstvo dobrej smotany na šľahanie!). Ja som použila 35 %-nú.
Zdroj: z Youtube

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 180 °C
Čokoládová torta s krémom z Nutelly (videorecept)
Foto: silvia16

Suroviny

Korpus:
225 g (izbovej teploty)
225 g
225 g
50 g
1 KL
4 ks
 horúca
Krém:
2 bal. (2x280 ml)
200 g
50 g




Postup

  1. 1

    Najprv si vymiešame cesto na korpus. Do misky dáme kakao a zalejeme troškou horúcej vody. Len aby sa urobila jemná kaša. Pridáme všetky zvyšné suroviny a mixujeme dohladka. Nemiešame príliš dlho. Toto je anglická verzia korpusu, kde sa všetko mieša dokopy. Pozri si moje video.

  2. 2

    Cesto rozdelíme do troch vymastených a múkou vysypaných okrúhlych foriem (priemer 15 cm) a dáme piecť do rozohriatej rúry na 180 °C. Pečieme okolo 25 až 30 minút. Upečené korpusy necháme vychladnúť.

  3. 3

    Kým korpusy chladnú, tak si vyšľaháme smotanu s cukrom. Tajomstvom dobrej smotany na šľahanie je obsah tuku. Čím viac tuku, tým hustejšia šľahačka. Ja používam smotanu s obsahom 35 %. Keď smotana šľahaním zhustne, pridáme Nutellu a len ručne jemne premiešame. Pozri si moje video.

  4. 4

    Vrch a boky korpusu si odrežeme, aby boli rovnakej veľkosti. Pozri si moje video čo som použila pri rezaní môjho korpusu.

  5. 5

    Korpusy naplníme krémom a potom aj celú tortu natrieme jemnou vrstvou krému. Dáme do chladničky aspoň na pol hodiny.

  6. 6

    Potom tortu natrieme druhou vrstvou krému. Najlepšie je použiť pomôcky ako špachtľu alebo stierku. Pod mojím videom na Youtube mám linky na pomôcky, ktoré som použila ja.

Diskusia k receptu

haji
Aj ja verím, že je torta úžasná, hmm Nechám si o ní v noci zdát, hmm
haji
Až jsem z toho zapomněla pochválit úvodní foto, je kouzelné a bohatě krému!
denyany
Včera som piekla korpus podľa tohto receptu. Je fajn, trocha hutný na môj vkus. Má taký byť? Krém som robila iný, celkovo torta bola chutná, ale nabudúce už tento korpus neurobím.
silvia16
@denyany (7.6.2020 20:53)

ahoj. Neviem presne, čo je hutný. Ak myslíš hustý, tak áno, on má maslo tak je taký silnejší a není suchý ako korpus z vajíčok a múky iba. Mne to veľmi vyhovuje a chutí. U nás hovoria, že novú chuť musí človek vyskúšať pár krát kým si na tú chuť bunky zvuknú. Ale každý má svoje obľúbené chute. Ďakujem, že ste ho vyskúšali.
1x dr
pivonka
Na úvodnom foto vyzerá táto torta nádherne ale pri bližšom preskúmaní receptu a videa som usúdila, že zostanem pri svojom korpuse. Toho masla sa mi vidí do piškótu priveľa. Určite ale vyskúšam krém, ten sa mi veľmi páči.
kukulienka71
Piekla som podobne mastný korpus v tortičke fudge cake, len tam bol olej, tým pádom tak nezhutnel korpus. Je to iné niečo, ako sme zvyknutí my, na nadýchané korpusy. Tu sa tiež všetko len zmieša, an vajíčka len krátko, nie napeniť. Anglické korpusy sú iné ako naše, no pamätám, že fudge cake bol chuťovo vynikajúci. Na prvý krát veľmi pekná torta!
silvia16
@pivonka (2.1.2022 14:12)

pivonka, áno je to úplne iný korpus pri porovnaní s naším slovenským, ale je veľmi chutný. Je taký podobný muffinkovému cestu.
silvia16
@kukulienka71 (2.1.2022 15:15)

dakujem kukulienka. Áno to je taký úplne anglický piškót. Je iný než slovenský. Teraz už väčšinou pečiem korpus s olejom a vodou (skúsila som už aj s mliekom). Zdajú sa mi byť lepšie než úplne suchý piškót.
dajukem