MNAMKA!!
12
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
400 g |
|
8 ks |
|
400 g |
|
1/2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
|
|
Plnka: | |
600 g |
|
4 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
1 ks |
|
Postup
-
1
Zo surovin na cesto si upecieme klasicku kakaovu piskotu.Pecieme v tortovej forme vystlanej papierom na pecenie.Po upeceni korpus z rury vytiahneme a stiahneme papier.Ked nam korpus vychladne,prekrojime ho na 3 casti.
-
2
PARIZSKY KREM-Do hrnca vylejeme 2 slahackove smotany,pridame cukor a zltka,dame na sporak a slahame rucnou metlickou.Nesmie sa to zacat varit!!Musi to byt len horuce.Ked je to horuce,ihned odstavime z ohna.Nechame vychladnut.Pridame 100g kakaa a po kuskoch zaslahame ceru a maslo.
-
3
Kazdy prekrojeny korpus potrieme kremom,aj vrch torty a boky.Polejeme hotovou roztopenou cokoladou a ozdobime.
*****