Čoko torta s parížskym krémom
Autor receptu: indira
MNAMKA!!
12 porcií |
90 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup- Zo surovin na cesto si upecieme klasicku kakaovu piskotu.Pecieme v tortovej forme vystlanej papierom na pecenie.Po upeceni korpus z rury vytiahneme a stiahneme papier.Ked nam korpus vychladne,prekrojime ho na 3 casti.
- PARIZSKY KREM-Do hrnca vylejeme 2 slahackove smotany,pridame cukor a zltka,dame na sporak a slahame rucnou metlickou.Nesmie sa to zacat varit!!Musi to byt len horuce.Ked je to horuce,ihned odstavime z ohna.Nechame vychladnut.Pridame 100g kakaa a po kuskoch zaslahame ceru a maslo.
- Kazdy prekrojeny korpus potrieme kremom,aj vrch torty a boky.Polejeme hotovou roztopenou cokoladou a ozdobime.
|