Čoko torta s parížskym krémom

Autor receptu: indira

MNAMKA!!

12
porcií
90 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Postup

  1. Zo surovin na cesto si upecieme klasicku kakaovu piskotu.Pecieme v tortovej forme vystlanej papierom na pecenie.Po upeceni korpus z rury vytiahneme a stiahneme papier.Ked nam korpus vychladne,prekrojime ho na 3 casti.
  2. PARIZSKY KREM-Do hrnca vylejeme 2 slahackove smotany,pridame cukor a zltka,dame na sporak a slahame rucnou metlickou.Nesmie sa to zacat varit!!Musi to byt len horuce.Ked je to horuce,ihned odstavime z ohna.Nechame vychladnut.Pridame 100g kakaa a po kuskoch zaslahame ceru a maslo.
  3. Kazdy prekrojeny korpus potrieme kremom,aj vrch torty a boky.Polejeme hotovou roztopenou cokoladou a ozdobime.