Foto: tatranka
Recept som našla na interne už dávnejšie. Opísala som si ho. Akosi som naň pozabudla.Teraz prišiel na rad a som veľmi spokojná, že som Zobraziť celý popisRecept som našla na interne už dávnejšie. Opísala som si ho. Akosi som naň pozabudla.Teraz prišiel na rad a som veľmi spokojná, že som sa preň rozhodla. Je to niečo nové v mojom receptári na pečenie.
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
5 ks |
|
200 g mletý |
|
120 g (alebo špaldová) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
1 ks na kôru |
|
štipka |
|
5 PL |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
2,5 dl |
|
1 bal. |
|
120 g |
|
150 g |
|
1 ks na šťavu |
|
Poleva: | |
250 g |
|
3 PL |
|
1 PL |
|
1 PL horúca |
|
Postup
-
1
Vyšľahám si bielka s cukrom.
-
2
Pridám žĺtka.
-
3
Múku s práškom do pečiva,vanilkovým cukrom. Ja som použila špaldovú múku.
-
4
Mak s citrónovou kôrou.
-
5
Všetky ingrediencie pridávam do vyšľahaných bielok s cukrom so žĺtkami.
-
6
Dobre premiešam a pridám 5 polievkových lyžíc vody.
-
7
Celú masu vylejem na plech vystlatý fóliou na pečenie.
-
8
Cesto rovnomerne roztriem stierkou.Cesto sa pečie Na 170 stupňov 25 minút. Musí chytiť peknú farbu.
-
9
Upečené cesto nechám vychladiť,až potom stiahnem z neho fóliu.Prerežem v strede cesta. Získam po dĺžke cesta, dva kusy.
-
10
Kým sa pieklo cesto uvarila som si puding zo zlatého klasu, mlieka a cukru.
-
11
Uvarený zlatý klas som zakryla potr.fóliou a nechala vychladnúť. Neutvorí sa vám na povrchu pudingová koža.
-
12
Medzi tým som našľahala maslo a postupne som pridávala po lyžiciach vychladený zlatý klas.
-
13
Nakoniec som pridala citrónovu šťavu z jedného citróna.
-
14
Plnku našľahanú do peny som naniesla na jednu časť koláča-makovca a druhým plnku prikryla. Takto som koláč nechala schladiť.
-
15
Nakoniec som si z preosiateho cukru,citrónovej šťavy a horúcej vody, urobila citrónovú polevu a ňou som koláč poliala.
-
16
Ako ozdobu som si nachystala stružlinky z citróna a pomaranča.Tie som nechala máčať v studenej vode a pred použitím som ich vyžmýkala a posypala nimi ešte mäkkú polevu.
-
17
Koláčik je chutný a aj občerstvujúci.Tá citrónová šťava ho robí veľmi príjemným.
-
18
Z okrajkov som urobila pár makovcových guličiek namočených v čokoláde. Do prostriedku som zapichla kondezované marhule, aby bolo guličku za čo chytiť, aby si ponúkajúci nezašpinil ruku.
-
19
A tu ešte pridávam, chutný a celkom vydarený koláčik.
Ďakujem za nápad.
@tatranka - veľmi, veľmi ti ďakujem za tento recept. Pre mňa fantastický. Upečiem tiež ešte na sviatky. Je aj dosť výdatný, takže super. Príjemné sviatky.
Aj za tie guličky ti dávam 5h.Ako písala @jozka2 ,dobrý nápad!:)))
Je občerstvujúci,nie je mastný,lebo krém je spájaný s pudingovým,zlatým klasom.Mak máme radi,takže,čo dodať....?
/ Ale som si ho pochválila... xixixi / Ospravedlňujem sa,ale je naozaj príma!!!!!!!
Mne si sa naozaj nemala za čo ospravedlňovať.
Želám ti pekný zvyšok sviatočných dní.
To ťa pomýlilo.Vidíš,aká zhoda.
Nám Klárika chutil a ja ho asi budem robiť aj na Vianoce.Ešte sa rozhodujem.
Ďakujem.Som rád,že sa ti páčilo.Pekný deň Ti prajem.