Drobné pečivo
Citrónové gombíky
Autor receptu: lemonova
Tento recept zvládnu určite aj vaše deti, je rýchly, chutný a nedá sa pokaziť *:-) Len musíte dať trošku pozor na dĺžku pečenia, aby sa cesto prepieklo, takže sa riaďte svojimi skúsenosťami s rúrou, ktorú používate. Pôvodný recept prikladám v linku, ja som si ho upravila a vyrobila tieto veselé gombíky.
45 minút príprava |
15 minút na 165 °C |
Postup
- Maslo vymiešajte s cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou, pridajte žĺtky a mlieko a ešte dobre premiešajte.
- Pridajte preosiatu múku spojenú s práškovým pudingom, so štipkou soli a vanilkou. Vypracujte vláčne cesto, ktoré dáte na chvíľu do chladničky. Netreba vôbec na dlho, úplne postačí takých 15 minút.
- Z cesta tvarujte loptičky (o niečo menšie ako ping pongové). Poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie tak, aby mali priestor. Pečením povolia. Pred pečením ešte urobte v strede hlbšiu jamku a jemne ich potrite bielkom.
- Gombíky pečte 15 minút pri teplote 165 °C. Treba sa však riadiť svojimi skúsenosťami s rúrou. Mali by chytiť zlatú farbu. Odporúčam skontrolovať jeden, ako je upečený odspodu a prípadne ešte nechať cca 3 - 4 min dopiecť.
- Po vytiahnutí z rúry a vychladnutí jamky vyplňte džemom, najlepšie rôznych farieb. Nie len, že budú gombíky chutné, ale budú sa vám aj páčiť :-) Dobrú chuť.