Citrónová bábovka

Citrónová bábovka

Autor receptu: redakcia

12
porcií
15 minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej bielej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Postupne zašľahávame rozpustené vychladené maslo.
  2. V mise zmiešame sypké ingrediencie: múku, prášok do pečiva a soľ. Striedavo po lyžiciach pridávame do vaječnej zmesi múku a biely jogurt.
  3. Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi hodinu.
  4. Po hodinke urobíme test špajdľou. Ak sa na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 – 10 minút podľa potreby.
  5. Teplú bábovku vyklopíme z formy. Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.