Citrónová bábovka
Citrónová bábovka
Autor receptu: redakcia
12 porcií |
15 minút príprava |
60 minút na 170 °C |
Postup- Formu na bábovku vymastíme maslom a vysypeme polohrubou múkou. Vajcia, kryštálový a vanilkový cukor vyšľaháme do hustej bielej peny. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a šťavu. Postupne zašľahávame rozpustené vychladené maslo.
- V mise zmiešame sypké ingrediencie: múku, prášok do pečiva a soľ. Striedavo po lyžiciach pridávame do vaječnej zmesi múku a biely jogurt.
- Cesto vylejeme do pripravenej formy. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C asi hodinu.
- Po hodinke urobíme test špajdľou. Ak sa na špajdľu prilepí cesto, pečieme ešte ďalších 5 – 10 minút podľa potreby.
- Teplú bábovku vyklopíme z formy. Vychladnutú bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.
|