Čína tak trochu netradične

Autor receptu: bambuch

Obľubujeme čínske všeličo a tak som dnes vymyslela čínu po mojom.

5
porcií
30 minút
príprava

Postup

  1. Vo woku na oleji skaramelizujeme med, pridáme na rezance nakrájané kuracie prsia,ktoré opražíme na prudkom ohni.Pridáme sójovú omáčku,kari korenie,worc.omáčku,korenie na čínu,vegetu,mrazenú zeleninu na čínu /môžme použiť aj čerstvú zeleninu podľa vlastného výberu/,nakrájaný pór, na rezance hlivu ustricovú/alebo hríby podľa vlastného výberu-JEDLÉ /,kukuricu.Môžme pridať bambusové výhonky alebo sójové klíčky.
  2. Do kuracieho vývaru pridám 2 lyžice kukuričného škrobu,zahustím zeleninovú zmes,jemne premiešam.
  3. Čínu podávame s dusenou ryžou /nesolenou/ a posypeme nasekanou pažítkou a arašídmi.