Čína po žilinsky
Autor receptu: afataga
Toto je náš obľúbený recept, je to kombinácia niekoľkých receptov z čínskej kuchárskej knihy, je dosť variabilný, čo sa týka použitej zeleniny. Podľa môjho názoru do číny nepatrí kečup, horčica, vegeta a pod. a ani cibuľa, keď už, tak jedine pór.
4 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia si nakrájame na rezančeky, z prísad urobíme marinádu a necháme mäso marinovať najlepšie cez noc, nesoliť.
- Všetku zeleninu a huby si nakrájame, aby bolo nachystané, lebo teraz to už pôjde veľmi rýchlo. Zelenina sa dá použiť aj iná, napr. čínska kapusta.
Vo woku si rozpálime trochu oleja a mäso na ňom prudko oprečieme, trvá to iba pár minút.
- Teraz pridáme všetku zeleninu a huby a ponaháňame pár minút, niekedy dávam aj ananás, teraz som nedala.
- Pridáme arašídy, ešte pridáme sójovú omáčku, asi tak 1 dl. Vo vode si rozmiešeme škrob a nalejeme do woku, miešeme ešte cca 2 min., ochutnáme a popr. dosolíme.
Foto hotového jedla je na tanieri len tak narýchlo, lebo už sme slintali :-) Podávame s ryžou.