Cícerový šalát

Cícerový šalát s pečeným karfiolom

Autor receptu: redakcia

Kombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť.* Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Pridajte krémový dip a skvelé jedlo je hotové.

10 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Pripravíme si koreninovú zmes. Všetky orechy, semienka a celé koreniny vsypeme na veľkú panvicu a na miernom ohni restujeme, až sa rozvoňajú. Potom necháme zmes krátko vychladnúť a so soľou rozdrvíme v mažiari alebo rozmixujeme v robote.
  2. Cícer scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol rozkrájame na drobné ružičky a v mise ho zmiešame s cícerom, olejom a 1 PL koreninovej zmesi. Všetko rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 20 minút.
  3. Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky a vydlabeme zo šupky. Nakrájame ho na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku rozkrájame, mandle nahrubo pokrájame.
  4. Pečený karfiol s cícerom rozdelíme do misiek. Pridáme kúsky avokáda a jogurt. Posypeme mandľami, jarnou cibuľkou, mätou a žeruchou.