Cícerový šalát
Cícerový šalát s pečeným karfiolom
Autor receptu: redakcia
Kombináciu cícera a karfiolu stačí raz ochutnať a vypestujete si od nej závislosť.* Môžete ju okoreniť podľa svojho gusta, niekedy nasladko, inokedy pikantnejšie. Pridajte krémový dip a skvelé jedlo je hotové.
10 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Pripravíme si koreninovú zmes. Všetky orechy, semienka a celé koreniny vsypeme na veľkú panvicu a na miernom ohni restujeme, až sa rozvoňajú. Potom necháme zmes krátko vychladnúť a so soľou rozdrvíme
v mažiari alebo rozmixujeme v robote.
- Cícer scedíme a necháme odkvapkať. Karfiol rozkrájame na drobné ružičky
a v mise ho zmiešame s cícerom, olejom a 1 PL koreninovej zmesi. Všetko rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 20 minút.
- Avokádo rozkrojíme, zbavíme kôstky
a vydlabeme zo šupky. Nakrájame ho na plátky a pokvapkáme citrónovou šťavou. Jarnú cibuľku rozkrájame, mandle nahrubo pokrájame.
- Pečený karfiol s cícerom rozdelíme do misiek. Pridáme kúsky avokáda a jogurt. Posypeme mandľami, jarnou cibuľkou, mätou a žeruchou.