Cícerovo-pórová polievka

Autor receptu: pupava

Milujem cícer v každej jeho podobe, dajú sa s ním robiť fakt zázraky a jedlo z neho je vždy nadmieru chutné.

Postup

  1. Cícer si umyjeme a necháme ho namočený (na noc, na cca 12 hodín). Dá sa použiť aj konzervový, ale nie je taký dobrý. Precedíme ho, dáme do hrnca, pridáme k nemu vodu a necháme variť.
  2. Pór umyjeme, nakrájame a na troche olivového oleja podusíme. Podľa chuti dosolíme. Pridáme pretlačený cesnak, premiešame a zalejeme zeleninovým vývarom. Necháme chvíľu variť.
  3. Keď máme cícer hotový, cca polovicu z neho si dáme do zvlášť misky a necháme bokom. Do polovice, ktorú máme stále v hrnci pridáme uvarený pór a všetko spolu zmixujeme tyčovým mixérom. Podľa potreby pridáme vodu. Pridáme mletú sladkú papriku, podľa chuti pridáme soľ a korenie. Na záver pridáme do polievky cícer ktorý sme si odložili bokom. Podávame s krutónmi.