Cícerovo - jablkové fašírky s kapustou a pohánkou (fotorecept)

Autor receptu: zirafninka1

Suroviny

Postup

  1. Cícer si deň vopred namočíme, potom ho uvaríme. Uvarený mal hmotnosť 250g (pred namočením som ho žiaľ nevážila). Pripravíme si ostatné suroviny.
  2. Ovsené vločky rozmixujeme.
  3. Pridáme jedno jablko nakrájané na kusy a rozmixujeme.
  4. Pridáme 1/2 veľkej cibule a cesnak.
  5. Počas mixovania postupne pridávame uvarený cícer.
  6. Hmotu ochutíme soľou a čiernym korením. Pridáme petržlenovú vňať.
  7. Dvoma lyžicami odoberáme po troche z cícerovej hmoty. Ukladáme na tanierik so strúhankou. Obalíme v nej a tvoríme mini fašírky. Z uvedeného množstva som spravila 25 malinkých fašírok.
  8. Polovicu som piekla v rúre pri teplote 200°C cca 20 minút. Pred pečením som ich pokvapkala olejom. Druhú polovicu som vyprážala v oleji - tie boli omnoho chutnejšie.
  9. Pripravíme si pohánku, cesnak, šalotku, tymián a soľ a olej.
  10. Šalotku nakrájame a speníme na oleji. Pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a krátko popražíme.
  11. Medzitým si pohanku niekoľkokrát prepláchneme. Pridáme ju do hrnca a zalejeme vodou.
  12. Pridáme niekoľko vetvičiek tymiánu. Privedieme k varu.
  13. Prikryté povaríme 3 - 4 minúty, odstavíme a necháme 30 minút stáť.
  14. Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
  15. Menšiu kapustu narežeme na širšie rezance. V panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a kapustu opražíme.
  16. Pridáme nasekané tekvicové semienka a ešte krátko opražíme.
  17. Ochutíme soľou, premiešame a odstavíme. Kapusta by mala ostať trochu chrumkavá.
  18. Na fotke sú fašírky pečené v rúre. Tie vyprážané sa zjedli hneď. Nabudúce sa na tú zdravšiu verziu vykašlem :)