Cibuľový kysnutý koláč
Autor receptu: redakcia
Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a chutne zahrá aj úlohu hlavnej suroviny – plnená, vyprážaná, v podobe plnky či posýpky.
6 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, posypeme múkou a necháme kypieť 15 – 20 minút. Pridáme múku, olivový olej roztopené maslo, jedno vajce a štipku soli. Cesto pomiešame a prikryté utierkou necháme hodinu stáť.
- Cibuľu v panvici opražíme dohneda, pridáme soľ a čierne korenie. Nastrúhame syr, pridáme 2 vajcia, cibuľu a všetko zamiešame.
- Jednou polovicou cesta vyložíme tortovú formu, pridáme cibuľovú náplň a druhou polovicou cesta to celé zakryjeme.
- Koláč pečieme v rúre pri 180 °C 25 – 30 minút. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k pečenému a ku grilovanému mäsu.