Cibuľový kysnutý koláč

Autor receptu: redakcia

Cibuli patrí pomyselná kráľovská koruna. Netvorí totiž len základ mnohých jedál, ale rovnako dobre a chutne zahrá aj úlohu hlavnej suroviny – plnená, vyprážaná, v podobe plnky či posýpky.

6
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vlažného mlieka pridáme cukor, droždie, posypeme múkou a necháme kypieť 15 – 20 minút. Pridáme múku, olivový olej roztopené maslo, jedno vajce a štipku soli. Cesto pomiešame a prikryté utierkou necháme hodinu stáť.
  2. Cibuľu v panvici opražíme dohneda, pridáme soľ a čierne korenie. Nastrúhame syr, pridáme 2 vajcia, cibuľu a všetko zamiešame.
  3. Jednou polovicou cesta vyložíme tortovú formu, pridáme cibuľovú náplň a druhou polovicou cesta to celé zakryjeme.
  4. Koláč pečieme v rúre pri 180 °C 25 – 30 minút. Podávame ako samostatné jedlo alebo ako prílohu k pečenému a ku grilovanému mäsu.