Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 23. januára 2013

Skôr než som sa rozhodla pridať tento skvelý recept, prezrela som všetky lángošové recepty tu na Vareche, aby som nepridala niečo, čo už tu Zobraziť celý popisSkôr než som sa rozhodla pridať tento skvelý recept, prezrela som všetky lángošové recepty tu na Vareche, aby som nepridala niečo, čo už tu je..myslým, že je podstastný rozdiel hlavne chuti..a my si k nim dávame dip jogutrovo-smotanový...

7
porcií
50 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1/2 kg
200 g oravská alebo gazdovská
1 ks
3-4 strúčiky
1 štipka
 podľa chuti
20 g
1 ČL
na dip:
150 ml
100 ml
1 stúrčik
 podľa chuti
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Prosím, aby ste si množstvo surovín a teda zemiakov a múky upravili podľa svojej chuti...mne zvýšili z predošlého dňa varené zemiaky, tak som ich použila do týchto lángošov... pripravila som si najprv cibuľu, cesnak a slaninku, ktoré som pokrájala na drobno..zemiaky som popučila...namiesto domácej údenej slaninky môžete použiť akú koľvek, môže byť aj oravská..akú máte radi...ja sa s cenakom moc nekamarátim, takže iba strúčik som pokrájala...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    do misy som si preosiala hladkú múku, pridala som k nej popučené zemiaky...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    na panvicu som dala pokrájanú údenú slaninu na drobné kocky..

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala k nej cibuľu a cesnak na drobno pokrájané..opražila do zlatista...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a vyliala do misy s múkou...dala som si do malej misky deci a pol vlažnej vody a pridala 20g. droždie a cukor..opraženú slaninu s cibuľou a cesnakom a vykysnutý kvások som pridala k múke..slaninka nepustí veľa masti, takže nie je problém, všetko sam dala do múky..pridala som soľ a mleté čierne korenie...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vymiesila nelepivé tušie cesto..ak je cesto veľmi husté, treba pridať vlažnú vodu...záleží aj od zemiakov a múky..pomúčila som vrch cesta , zakryla útierkou nechala vykysnúť..

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    cesto po 30min. vykyslo...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    pripravila som si z neho bochníčky a nechala ešte troška podkysnúť...

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    na panvicu som si dala bravčovú domácu masť + olej...miešam 70% masti a 30% oleja..z cesta som mokrými rukami vytvarovala menšie lángoše a piekla v horúcej masti..

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    do misky som vyliala biely jogurt , pridala som somotanu, pokrájanú cibuľku, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dobre vymiešsala...na vrch som pokrájala čerstvý kôpor..lángoše si namáčame v dipe...prajem dobrú chuť..

    Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

marijanka712
krása musím odložiť u nás tak langoše bežia v lete ked sme na chate a večer k nám prídu susedovci na pohárik červeného potom tak dobre bodnú aj takéto langoše , ale je super aj ten jogurtový dip, lebo aj mne je cesnak velmi ťažký aj majonéza a tot je super náhrada aj pre takýchto dietárov ako sme my.....ukladám do kk
izabella929
@marijanka712 , dnes som bola u lekára, tak len niečo rýchle som urobila...je to skutočne výborný lángošík a veľmi chutný...tiež sa nekamarátim s cesnakom, ale mala by som, vraj na srdiečko je fajn..nuž veru k vínečku to bude skvelé, lebo tá slaninka, cibuľa a cesnak v ceste je úžasné.-))
gordonko
@izabella929 ....Izabelka nebud na ten cesnak taká zlá a v bode 1 si si cenaku urob cesnak ....ja ho lúbim ako ZSSR a večer by som nevedel kvôli tomu zaspať
...receptík sa mi páčí - ukladám
medulienka122
Izka, tak to ťa obdivujem, ja keď prídem od lekára, som totálne hotová - presne dnešný prípad, ešte šťastie,že som včera večer mala predprípravu a dnes už len dovárala. Ten tvoj langoš musí trochu počkať, kým predýcham to naše zdravotníctvo...
izabella929
@medulienka122 , netreba sa chorobe poddať, aby si robila čo chce s nami.-)o našom zdravotníctve radšej pomlčím...únavu cítim aj ja, lebo sa nedalo v tom veľkom snehu kráčať, iba šuchtať,,,sa strašne šmýkalo,,,ďakujem pekne za milý komentár.-)
natali
hmm..slinky mi tecu az po zem :) tie langose vyzeraju super :)
medovnicek
Izabelka takto večer mi robíš také chute, nepoznám tieto langoše, ale určite ich vyskúšam
helca103
cibuľu a slaninu som do lángošov ešte nedávala ale verím, že tá chuť je výborná.Ako čítam nie som sama komu si narobila chute :-)
izabella929
@natali , veru sú veeeľmi chutné.-)))@medovnicek ,určite nebudeš ľutovať čas, s prípravou, sú veľmi chutné.-)@helca103 , budeš nad mieru spokojná, keď ich urobíš...) ďakujem vám všetkým za vaše milé komentáre.-)
neposed
tak toto musi byt dobrota, su na programe co najskor. Vdaka za recept.
adkaaa
všetky Vaše recepty su super a konečne niekto kto pridava veeela receptov to sa mi lubi :)
lyali
odporucam - vyskusane! pripomina nam to nieco medzi langosom a podlisnikom (asi kvoli zemiakovemu cestu), ale vynikajuce - jemne, krehke cesto na jazyku! toto boli moje prve langose a aj manzelovi chutili - neveril, ked videl zemiaky a slaninku s cibulou pridavat do cesta :-D izi, dik za rcp :-)
izabella929
@lyali..to som veľmi rada, že si lángošík vyskúšala a vôbec ma neprekvapuje, že vám chutil...aj keď mnohí prefučali popri recepte kozmickou rýchlosťou, je omnoho chutnejší, než ten obyčajný, ktorý aj ja pečiem skoro každý týždeň...tento je o niečo inom so svojou chuťou.-)))ďakujem pekne za vyskúšanie receptu.-)))
markam
Dnes sme ich mali na veceru a poviem Vam ze boli vyborne ukladam si recept .Pochutnavali si na nich aj deti a to je uz co povedat a dokonca aj svokre chutili :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia