Cibuľovo-slaninové lángoše s jogurtovo-smotanovým dipom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Skôr než som sa rozhodla pridať tento skvelý recept, prezrela som všetky lángošové recepty tu na Vareche, aby som nepridala niečo, čo už tu je..myslým, že je podstastný rozdiel hlavne chuti..a my si k nim dávame dip jogutrovo-smotanový...

7
porcií
50 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Prosím, aby ste si množstvo surovín a teda zemiakov a múky upravili podľa svojej chuti...mne zvýšili z predošlého dňa varené zemiaky, tak som ich použila do týchto lángošov... pripravila som si najprv cibuľu, cesnak a slaninku, ktoré som pokrájala na drobno..zemiaky som popučila...namiesto domácej údenej slaninky môžete použiť akú koľvek, môže byť aj oravská..akú máte radi...ja sa s cenakom moc nekamarátim, takže iba strúčik som pokrájala...
  2. do misy som si preosiala hladkú múku, pridala som k nej popučené zemiaky...
  3. na panvicu som dala pokrájanú údenú slaninu na drobné kocky..
  4. pridala k nej cibuľu a cesnak na drobno pokrájané..opražila do zlatista...
  5. a vyliala do misy s múkou...dala som si do malej misky deci a pol vlažnej vody a pridala 20g. droždie a cukor..opraženú slaninu s cibuľou a cesnakom a vykysnutý kvások som pridala k múke..slaninka nepustí veľa masti, takže nie je problém, všetko sam dala do múky..pridala som soľ a mleté čierne korenie...
  6. vymiesila nelepivé tušie cesto..ak je cesto veľmi husté, treba pridať vlažnú vodu...záleží aj od zemiakov a múky..pomúčila som vrch cesta , zakryla útierkou nechala vykysnúť..
  7. cesto po 30min. vykyslo...
  8. pripravila som si z neho bochníčky a nechala ešte troška podkysnúť...
  9. na panvicu som si dala bravčovú domácu masť + olej...miešam 70% masti a 30% oleja..z cesta som mokrými rukami vytvarovala menšie lángoše a piekla v horúcej masti..
  10. do misky som vyliala biely jogurt , pridala som somotanu, pokrájanú cibuľku, cesnak, soľ, mleté čierne korenie a dobre vymiešsala...na vrch som pokrájala čerstvý kôpor..lángoše si namáčame v dipe...prajem dobrú chuť..