Cibulové žemle so syrom (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Recept na tieto zemle som nasla na internete. Urcite budu chutit tym, co maju radi chut prazenej cibule.

12ks
porcií
35+60kysnutie minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mixerom som si z uvedenych surovin vymiesila vlacne cesto. Misku s cestom som prikryla potravinarskou foliou a cesto som dala vykysnut na teple miesto.
  2. Medzitym ako mi cesto kyslo pripravila som si plnku. Do panvice na rozpustene maslo som dala najprv prazit cibulu postruhanu na tenke kolieska.
  3. Na cibulu som roztlacila cesnak
  4. a este som k nej pridala nakrajanu pazitku.
  5. Vsetko som spolu miesala a prazila pokym cibula nebola makka.
  6. Cesto po vykysnuti som este premiesila a potom som ho rozvalkala na plat velky asi 30/50cm. Na plat cesta som rozotrela cibulovu plnku
  7. a posypala som ho este postruhanym syrom. Z odvazeneho syra som si nechala asi 1/4, ktoru som potom neskor pouzila na posypanie.
  8. Cesto s plnkou som stocila a nakrajala som ho na 12 priblizne rovnakych kuskov.
  9. Zemle som ulozila na plech a nechala som ich podkysnut.
  10. Vrch zemli som posypala zvysnym postruhanym syrom. Zemle som piekla vo vyhriatej rure 180C 35 minut.
  11. Upecene zemle som vylozila na mriezku a nechala som ich vychladnut. Tym, ze sa syr na vrchu tak dlho zapekal bol chrumkavy. Nebolo to zle, ale na buduce mozno zemle posypem syrom trochu neskorsie. Mozno takych 10-15 minut pred koncom pecenia.
  12. No a tu je obrazok ako zemle vyzerali vo vnutri.