Foto: diabambulka
V jednoduchosti je krása a aj výborná chuť:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľu očistíme. 3 cibule nakrájame na kocky a orestujeme na masle. Zalejeme hovädzím vývarom, osolíme, okoreníme mletýmčiernym korením a varíme 20 minút. ( Ak chceme chuť vylepšiť môžeme po 20 minútach priliať pohár bieleho vínka - ja ho neprilievam pretože mám doma detičky ). Ešte chvíľočku povaríme a na záver pridáme petržlenovú vňať.
- 2
Medzitým si nakrájame staršie pečivo na plátky, natrieme ho troškou masla, poukladáme na plech a na každý plátok pečiva položíme plátok syra a zapekáme 5-7 minút v rúre pri teplote 250 °C.
- 3
Zvyšné 2 cibule nakrájame na kolieska a opečieme na trošičke oleja do chrumkava.
- 4
Hotovú polievočku nalejeme do tanierov a na každú porciu dáme opečené pečivko so syrom a posypeme chrumkavou cibuľkou. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu