Cibuľová polievka

Cibuľačka so syrovou krustou

Autor receptu: redakcia

6
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšom hrnci rozohrejeme maslo spolu s olejom. Ošúpanú cibuľu nakrájame na tenké rezančeky a opekáme asi 5 minút.
  2. Pridáme prelisovaný cesnak a cukor, chvíľu restujeme, zalejeme horúcim výva­rom a varíme asi 10 minút na miernom ohni.
  3. Dochutíme soľou, mletým čiernym ko­rením a prilejeme biele víno.
  4. Na panvici nasucho opečieme na plátky nakrájanú bagetu. Syr nastrúhame do misky zvlášť.
  5. Hotovú cibuľovú polievku rozdelíme do ohňo­vzdorných misiek, prikryjeme plátkami opečenej bagety a posypeme nastrúha­ným syrom.
  6. Misky s polievkou zapekáme v rúre vy­hriatej na 180 °C asi 10 minút.