Churros

Churros s čokoládovou penou

Autor receptu: navardaco

5
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo vode roztopíme maslo, pridáme soľ a kryštálový cukor. Keď začne voda vrieť, pridáme múku a odpaľujeme cesto rovnako ako na veterníky.
  2. Po 2 minútach odpaľovania cesto preložíme do kuchynského robota, necháme mierne ochladnúť a pridáme po jednom vajíčka za stáleho šľahania.
  3. Pripravené cesto vložíme do cukrárskeho vrecka a pomocou špičky M1 tvoríme cca 9 cm dlhé churros, ktoré vytláčame rovno z vrecka do oleja.
  4. Vyprážame maximálne 2 minúty, potom vyberieme a upečené vyváľame v škoricovom cukre. Podávame s čokoládovou penou :)