Churros

Churros s čokoládou

Autor receptu: redakcia

Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu s nimi si naplno vychutnávajú chvíle oddychu.

6
porcií
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku dôkladne preosejeme. Do hrnca nalejeme vodu, nakrájané maslo a soľ, privedieme do varu. Teplotu znížime, vsypeme múku a za stáleho miešania varíme, až kým vznikne husté cesto, ktoré sa bude odlepovať od dna. Zložíme z ohňa. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou šľaháme, cesto musí trochu vychladnúť a byť lesklé a hladké.
  2. Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Pripravíme si nožničky na odstrihovanie cesta.
  3. V hlbokej panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja a cukrárskym vreckom doň striekame asi 7–10 cm dlhé prúžky, ktoré odstrihávame nožničkami. Z oboch strán ich opražíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.
  4. Na omáčku vo vodnom kúpeli rozpustíme na kúsky polámanú čokoládu a postupne do nej primiešame teplú smotanu. Omáčku servírujeme s horúcimi churros posypanými škoricovým cukrom.