Churros
Churros s čokoládou
Autor receptu: redakcia
Jemné prúžky vyprážaného cesta sa s obľubou pripravujú v oblasti Katalánska. Domáci ich namáčajú do lahodnej čokolády a spolu
s nimi si naplno vychutnávajú chvíle oddychu.
6 porcií |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku dôkladne preosejeme. Do hrnca nalejeme vodu, nakrájané maslo a soľ, privedieme do varu. Teplotu znížime, vsypeme múku a za stáleho miešania varíme, až kým vznikne husté cesto, ktoré sa bude odlepovať od dna. Zložíme z ohňa. Pridáme vanilkový extrakt a metličkou šľaháme, cesto musí trochu vychladnúť a byť lesklé a hladké.
- Cesto preložíme do cukrárskeho vrecka
s ozdobnou špičkou. Pripravíme si nožničky na odstrihovanie cesta.
- V hlbokej panvici rozpálime vyššiu vrstvu oleja a cukrárskym vreckom doň striekame asi 7–10 cm dlhé prúžky, ktoré odstrihávame nožničkami. Z oboch strán ich opražíme dozlatista. Necháme ich odkvapkať na papierovej utierke.
- Na omáčku vo vodnom kúpeli rozpustíme na kúsky polámanú čokoládu a postupne do nej primiešame teplú smotanu. Omáčku servírujeme s horúcimi churros posypanými škoricovým cukrom.