Kapustový šalát

Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami

Autor receptu: redakcia

Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená.* Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou nielen na šaláty.

4
porcie
15 (+ odležanie) minút
príprava
12 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Stonky zeleru a dôkladne umytú uhorku nakrájame na tenké plátky. V miske ich zalejeme vodou a dáme do chladu, aby skrehli.
  2. Kapustu buď nastrúhame, alebo nakrájame nožom na jemné rezance. Dáme ju do väčšej misy, osolíme, pocukríme a trochu postláčame rukou. Necháme ju tiež asi 15 minút odležať v chlade. Prebytočnú šťavu potom môžeme zliať.
  3. Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, so štipkou soli, korenia a tiež necháme v chlade.
  4. Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame so sušeným cesnakom, s korením, so štipkou soli a korenia. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a opečieme na ňom kúsky ochuteného mäsa.
  5. Uhorku a zeler scedíme, necháme odkvapkať a vmiešame ich do kapusty. Ochutíme jogurtovým dresingom a servírujeme s korenenými kúskami kurčaťa.