Kapustový šalát
Chrumkavý kapustový šalát s kuracími kúskami
Autor receptu: redakcia
Mladá krehká kapusta má skvelú chuť a v surovej podobe je rovnako zdravá ako kvasená.* Odroda s hlávkou špicatého tvaru je vyhľadávanou lahôdkou nielen na šaláty.
4 porcie |
15 (+ odležanie) minút príprava |
12 minút tepelná úprava |
Postup
- Stonky zeleru a dôkladne umytú uhorku nakrájame na tenké plátky. V miske ich zalejeme vodou a dáme do chladu, aby skrehli.
- Kapustu buď nastrúhame, alebo nakrájame nožom na jemné rezance. Dáme ju do väčšej misy, osolíme, pocukríme a trochu postláčame rukou. Necháme ju tiež asi 15 minút odležať v chlade. Prebytočnú šťavu potom môžeme zliať.
- Citrónovú šťavu zmiešame s jogurtom, so štipkou soli, korenia a tiež necháme
v chlade.
- Kuracie mäso nakrájame na kúsky
a zmiešame so sušeným cesnakom, s korením, so štipkou soli a korenia. Na panvici zohrejeme prepustené maslo a opečieme na ňom kúsky ochuteného mäsa.
- Uhorku a zeler scedíme, necháme odkvapkať a vmiešame ich do kapusty. Ochutíme jogurtovým dresingom a servírujeme s korenenými kúskami kurčaťa.