Čokoládové sušienky

Chrumkavé čokoládové sušienky (fotorecept)

Autor receptu: namarie

Toto sú najrýchlejšie a najchutnejšie čokoládové sušienky čo som kedy vymyslela. Na vrchu krásne chrumkavé a vo vnútri mäkkučké ako vankúšik. Máte ich hotové za pár minút bez prikrášľovania :) Sú vhodné na osamelé i neosamelé večery pri víne a potešíte nimi nielen svoje chuťové bunky, ale aj každú nečakanú návštevu.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Maslo si necháme roztopiť na izbovú teplotu. Keď je roztopené vložíme ho do misky, pridáme cukor a vajíčko a poriadne rozmiešame metličkou na cesto, tak aby neboli v zmesi žiadne hrudky.
  2. Keď je zmes premiešaná pridáme kakao, hladkú múku, celý balíček prášku do pečiva, štipku škorice (podľa chuti) a olej. Miešame to lyžicou dokým sa nám nevytvorí konzistentná zmes, ktorá drží celá pokope. Ak je zmes príliš riedka nebojte sa pridať viac múky a ak máte radi sladké dajte si tam pokojne viac cukru, prípadne aj vanilkového. Na koniec pridajte na kúsky nasekanú čokoládu. Cesto musí vo finále držať kompletne pospájané spolu (viď obrázok) a nesmie sa vám rozpadávať.
  3. Keď je cesto hotové dajte ho tak na 10 - 15 minút do chladničky. Zatiaľ si rozohrejte rúru na 180 stupňov a pripravte si na plech papier na pečenie.
  4. Po 10tich minutách vyberte cesto z chladničky a pomocou lyžičky a ruky vytvarujte guľky, ktore poukladajte na papier na pečenie v dostatočnom rozostupe, lebo pri pečení sa riadne roztiahnu :) Hotové to vložíme do predohriatej rúry a pečieme cca 10 minút. Pred podávaním ich nechajte chvíľku vychladnúť. Dobrú chuť!