Čokoládové sušienky
Čokoládové sušienky

Čokoládovo–pomarančové crinkles

Anamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant v Mierove, 8. decembra 2021
Čokoládovo–pomarančové crinkles
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
40
porcií
50 minút
príprava
8-10 minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
60 g
100 g
2 ks
200 g
2 ČL
2 PL
z 1 bio pomaranča
2 PL (cointreau)
Na obaľovanie:




Postup

  1. 1

    Čokoládu a maslo roztopíme nad parou, pridáme pomarančovú šťavu, nastrúhanú kôru a likér.

  2. 2

    Vajíčka s cukrom vymiešame dopenista, pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a čokoládovú zmes. Premiešame a cesto dáme na noc do chladničky.

  3. 3

    Na druhý deň z cesta vyformujeme malé guľôčky, ktoré obalíme v práškovom cukre a poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 8 až 10 minút pri 180 stupňoch.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia